Maatalous

Tuottajien turvaksi tulossa uusi direktiivi ruokamarkkinoille – nykyisin tuottajat eivät uskalla puolustaa oikeuksiaan: "Viljelijä menee konkurssiin voittipa tai hävisi hän oikeustapauksen"

EU:n uusi direktiivi voi ratkaista hallitusohjelman epämääräisen kirjauksen private label -tuotteista.
Kari Salonen
Kurkku on esimerkki helposti pilaantuvasta tuotteesta, jolle on vaikea löytää korvaavaa ostajaa, jos kauppa peruu tilauksen yllättäen.

Ensi vuonna astuu voimaan uusi EU-direktiivi, jonka on tarkoitus suojata ruokaketjussa heikompaa osapuolta.

UTP-direktiivi kieltää muun muassa kauppaehtojen yksipuolisen muuttamisen kesken sopimusten, myyntiin liittymättömien maksujen perimisen sekä liikesalaisuuksien laittoman hankinnan.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

KKV: Kytkykauppa itsessään ei ole kiellettyä – kahden tuotteen myynnin sitominen toisiinsa nousi pinnalle vuodenvaihteen mäskikeskustelussa

Hankkijan rehunmyyntitapa tuntuu viljelijästä pakkomyynniltä – mäskiä ostanutta tilaa kehotettiin ostamaan yhtiöltä muitakin rehuja, jotta mäskitoimitukset jatkuisivat

Epäluottamus on laaja ilmiö ruokaketjussa, arvioi kauppatapalautakunnan Hoppu – "Se leijuu yleisenä ilmapiirinä. Se hämmästytti"

IL: "Haiskahtaa", kommentoivat kaupan edustajat ruokamarkkinavaltuutetun muuttuvia valitsemiskriteereitä – epäilevät ministeriön petaavan paikkaa alkutuotannon edustajalle