Maatalous

Salon seudun pienet elintarvikeyritykset hakevat tehoa toimintaan ja pyrkivät eroon mappisulkeisista

Oikein räätälöity tuotannonohjausjärjestelmä vähentää työ- ja raaka-ainehukkaa ja parantaa jäljitettävyyttä.
Pasi Leino
Yrittäjät Kari Tuominen (vas.) ja Simo Larmo sekä Larmon edessä kyykkivät Petri Koivisto, Ville Virtanen ja Katriina Klinckowström ovat mukana Salon seudun pk-yritysten hankkeessa. Vesa Nohteri (vasemmalla) kehittää yrityksille dataratkaisuja.

Kun pieni elintarvikealan yritys alkaa kasvaa, alun helpoista rutiineista saattaa tulla vaikeita. Yhtäkkiä mappeja ja exel-taulukoita on kaikkialla, oikeiden tietojen löytymiseen kuluu yhä enemmän aikaa ja kokonaiskuva esimerkiksi raaka-ainetilanteesta saattaa hämärtyä.

Tilanne on tuttu ainakin joukolle Salon seudun yrittäjiä, jotka osallistuvat Yrityssalon vetämään Kasvulämäri-hankkeeseen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kotimaisen speltin eteen tehty sitkeä työ palkittiin – Birkkalan tila on vuoden luomuyritys

Hiihtoniilon perusmuotti on liian ahdas Martin Norrgårdille – Suomen hiihtomaajoukkueen uusi huoltopäällikkö: yhteinen EU-armeija on populistinen heitto Macronilta

HamppuFarmin ensimmäinen kylvö oli epävarma ja puimurikin syttyi tuleen – lue viljelijäperheen tarinan alku

Virtasten piti tuottaa hunajaa, mutta mieli muuttui: "Tilat, koneet ja tarvikkeet olivat valmiina 300 mehiläispesälle, kun hurahdimme öljyhamppuun"