Maatalous

"Lidliin ei kelpaa virikehäkeissä kasvatettu kananmuna, miksi ulkomailta tuotu sianliha kelpaa? Kaupat voisivat vaatia sioilta pitkää häntää ja salmonellavapautta", linjaa Sikayrittäjien puheenjohtaja

Suomalaissikojen terveet saparot ja salmonellavapaus eivät näy tuottajille maksettavassa hinnassa.
Sanne Katainen
Suomalaisten sikojen pitkä ja terve saparo herättää muissa maissa ihmetystä, mutta hyvinvointi ei näy tuottajahinnassa.

Suomalaisen sianlihan tuottajahinta ei ole noussut talven aikana Kiinan viennin vauhdittumisesta huolimatta. Ei, vaikka monessa muussa EU-maassa on.

Kauppojen pitkät sopimukset, niiden taustalla oleva kolmen kauppaketjun oligopoli ja kolmen lihatalon rintama tekevät sianlihamarkkinoista jäykät, arvioi Suomen sikayrittäjien puheenjohtaja Timo Heikkilä syitä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää