Maatalous

Tuotantoeläinten vanhainkodille eläinsuojelupalkinto

Vuoden eläinsuojeluteko -palkinto myönnettiin somerolaiselle tuotantoeläinten vanhainkodille.

Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY on palkinnut vuoden eläinsuojeluteko -palkinnolla Somerolla toimivalle Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle. Tuulispää on Somerolle vuonna 2012 perustettu eläinten vanhain- ja turvakoti.

Se on tarkoitettu ensisijaisesti maatila- ja tuotantoeläimille.

Palkinnon vastaanotti Tuulispään perustaja Piia Anttonen Helsingissä eduskunnan Pikkuparlamentissa järjestetyssä tilaisuudessa tänään perjantaina.

”Piia Anttosen työ on todellinen eläinsuojeluteko. Tuulispää tarjoaa uuden elämän mahdollisuuden eläimille sekä antaa yleisölle mahdollisuuden kohdata tuotantoeläimet yksilöinä”, perusteli SEY:n toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli .

Eläinsuojelukeskus on avoin vierailijoille, joten myös ulkopuoliset pääsevät keskukseen tutustumaan tuotantoeläinten lajityypilliseen käyttäytymiseen ja elämään.

”Tuulispään perustaminen on uraauurtava saavutus ja samalla kipeästi kaivattu käytännön esimerkki siitä, kuinka eläimet ja niiden arvo voidaan nähdä muullakin tavalla kuin on yleensä totuttu.”

SEY palkitsee vuosittain vietettävällä eläinten viikolla ansioituneita eläinsuojelijoita. Palkittavat tahot ovat henkilöitä tai organisaatioita, jotka ovat toiminnallaan tuoneet esiin epäkohtia eläinten oloissa tai edistäneet merkittävällä tavalla eläinten hyvinvointia.

Pulli muistuttaa, että SEY on viime aikoina pyrkinyt tuomaan esiin muun muassa eläinten viihdekäytön ongelmia.

”Tuulispää on mielestämme erinomainen vierailukohde lapsiperheille vaikkapa sirkuksen tai delfinaarion sijaan. Täällä eläimiä ei ole viihteen vuoksi vangittu ja opetettu tekemään temppuja, vaan niitä ja niiden yksilöllistä arvoa kunnioitetaan.”

Tuulispäässä elää tällä hetkellä 46 eläintä. Edustettuna on yli kymmenen eläinlajia.

Eläimet päätyvät Tuulispäähän lukuisista syistä. Keskukseen tulevat eläimet ovat usein iäkkäitä, joten niille on hankalaa löytää enää uutta kotia.

Eläimet voivat olla myös huonosti kohdeltuja, tehotuotannosta pelastettuja tai muuten ihmisen hylkäämiä. Tuulispäässä eläimille tarjotaan rauhallinen loppuelämän koti.

Lue lisää

Motin mitalla päähän – kritiikissä on kehityksen siemen

Ylen MOT tutkii eläinsuojelun ongelmatapauksia raveissa: eläinlääkärien uhkailu, piiskankäyttö ja suuvauriot suurennuslasin alla

Puuttuminen suojelukoirien väkivaltaiseen kohteluun palkittiin – SEY odottaa koirajärjestöjen kitkevän rankaisumenetelmät

Eläinsuojeluilmoitukset lisääntyivät viidenneksen korona-aikana – nämä ovat valitusten yleisimmät aiheet