Maatalous

Tuottajat tempaisevat eläinaktivistien jälkeen omalla kuvaesityksellään

Oikeutta eläimille -järjestö esittää tiistaina Oulussa kuviaan tuotantoeläimistä. Maataloustuottajat vastaavat sen jälkeen omalla näkökulmallaan.
Tomi Pietola
Lapinlehmä Mustikka on yksi tuottajien kuvashow'n esiintyjistä.

Oulun Rotuaarilla nähdään tänään tiistaina klo 18 Oikeutta eläimille -järjestön mielenilmaus "Muistotilaisuus eläintuotannon uhreille". Järjestön edustajat esittelevät kuvamateriaaliaan suomalaisilta eläintiloilta vuosilta 2006–2015.

Oulun Kiimingissä luomutilaa emännöivä Aino Keränen harmistui järjestön tapahtumasta ja päätti järjestää vastamielenilmauksen tuottajien näkökulmasta. Tuottajat esittelevät omia kuviaan maatiloilta klo 19.

"Emme halua arvostella tai haukkua järjestöä, mutta kerromme oman näkökulmamme. Teemme työmme hyvin ja olemme siitä ylpeitä. Eläinten hyvinvointi on meille tärkeää", Keränen sanoo.

Hän vuokrasi Rotuaarin lavan ja pyysi tuottajia ympäri Suomen osallistumaan. Keränen sai toista tuhatta kuvaa onnellisista eläimistä. Mukaan tempaukseen hän sai värvättyä Pohjois-Suomen MTK-liiton ja Valion.

Tuottajat haluavat välittää kuluttajille viestin, että suurimmalla osalla eläintiloja eläimiä hoidetaan aidosti rakastaen ja ammattitaitoisesti. Tuottajia on paikalla vastaamassa kuluttajien kysymyksiin.

Keränen haluaa edistää eläintuotannon avoimuutta. Hän itse kasvattaa miehensä Tomi Pietolan kanssa alkuperäiskarjaa, kuten lapinlehmiä, kyyttöjä ja Länsi-Suomen karjaa, ja kutsuu vieraat tervetulleiksi tilalleen.

"Tilallani on avoimet ovet vuoden jokaisena päivänä aamuin illoin, kun myymme maitoa. Eläimiä pääsee katsomaan ja rapsuttelemaan aina sekä kuulemaan kaikkien uusimmat kuulumiset."

Lue lisää

Sääntelyä ei kannata pelätä

Mustiin sonnustautuneet ja vakavailmeiset kulttuurialan mielenosoittajat kertoivat tyytymättömyytensä päättäjille

Suhtautuminen turkistarhaukseen jakaa kansan – tutkimuksen mukaan vajaa puolet kannattaa

Kouvolassa konduktöörien mielenilmaus vaikuttaa perjantaina junaliikenteeseen – osa junavuoroista peruttu