Maatalous

Valio jättää Maito ja Terveys ry:n

Valio karsii kustannuksia ja keskittyy ensi vuoden alusta omaan maidon ravitsemusviestintään.
Jaana Kankaanpää
Maito ja Terveys kertoo maidon merkityksestä ruokavaliossa.

Valio ei enää ensi vuoden alusta ole Maito ja Terveys ry:n kannattajajäsen.

Päätös yhdistyksen jättämisestä on osa kulukuuria.

Valion strategia ja mainonta -toimintojen johtaja Rauno Hiltunen kertoo toisen syyn lähtöön olevan, ettei yhtiö enää ole tyytyväinen tapaan, jolla Maito ja Terveys ry hoitaa maitoon liittyvää ravitsemusviestintää.

Maito ja Terveys ry:n kukkaroon Valion lähtö tekee suuren loven, koska yhtiö on ollut toiminnan suurin rahoittaja. Summaa Hiltunen ei kerro.

"Tosi ikävää ja surullista", kommentoi Valion päätöstä Maito ja Terveys ry:n hallituksen puheenjohtaja Kristiina Hannula. Hän kuitenkin kertoo ymmärtävänsä päätöksen taustalla olevan yhtiön vaikean taloudellisen tilanteen.

Hannulan mukaan jäsenistö on kokenut Maito ja Terveys ry:n tekevän hyvää ja puolueetonta työtä ja edistävän maidon käyttöä osana terveellistä ruokavaliota.

Valion päätöstä on jo käsitelty hallituksessa ja siitä on kerrottu jäsenistölle.

Hallitus kokoontuu ensi viikolla pohtimaan ensi vuoden talousarviota ja sitä, miten Valion jättämä aukko täytetään.

Maito ja Terveys ry on vuonna 1958 perustettu asiantuntijaorganisaatio, joka kokoaa maidon ja maitovalmisteiden tutkittua ravitsemustietoa ja viestii siitä eteenpäin.

Jäseninä on 18 kansanterveys-, kotitalous- ja neuvontajärjestöä, tutkimustahoa, maito-, maatalous-, liikunta- ja nuorisoalan järjestöä, kuten MTK ja Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Tänä vuonna Valion lisäksi kannattajajäseniä ovat Juustoportti ILO Oy, Kuusamon Juusto Oy, Osuuskunta Maitokolmio, Osuuskunta Maitomaa Osuuskunta. SataMaito ja Ålands Centralandelslag ÅCA.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki Valion päämaidot ovat pian vapaan lehmän eli pihattolehmän maitoa

Osuuskunnat Maitosuomi ja ItäMaito sulautuvat tänään yhteen, mikä muuttuu?

Suomalaiset elintarvikejätit pyrkivät mukaan vegebuumiin - "Kasvipohjaisten tuotteiden markkinat kasvavat maailmanlaajuisesti"