Maatalous

Yara teki hyvää tulosta

Yara teki kolmannella vuosineljänneksellä vahvaa tulosta ja lannoitetoimitukset nousivat ennätykseen, yhtiö kertoi tänään.
Jaana Kankaanpää

Euroopan tuotantolaitokset lisäsivät heinä–syyskuussa tuotantoaan, vt. toimitusjohtaja Torgeir Kvidal kertoo. Lisäksi maakaasun alhainen hinta Euroopassa kasvatti katetta.

Brasiliassa lisäliikevaihtoa ja menekkiä toi Yaran ostama Bunge-yhtiö.

Yaran lannoitetoimitukset kasvoivat edellisvuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna 16 prosenttia. Pääosa kasvusta johtui Bungen hankinnasta.

Länsi-Eurooppaan Yara myi heinä-syyskuussa viisi prosenttia enemmän typpilannoitteita kuin vastaavaan aikaan vuotta aiemmin. Erityisen vilkasta kysyntä oli syyskuussa.

USA:ssa typpilannoitteiden myynti kasvoi 12 prosenttia.

Yaran tulos ennen korkoja, veroja ja poistoja oli heinä-syyskuussa 4 miljardia Norjan kruunua eli 478 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 3,2 miljardia kruunua.

Yara ilmoitti keskiviikkona suuresta investoinnista Porsgrunnin tehtaalle Norjassa. 2,2 miljardin Norjan kruunun investointi lisää NPK-lannoitteiden tuotantoa tehtaalla 50 000 tonnilla ja typpilannoitteiden 200 000 tonnilla.

Lue lisää

MTK: Lannoitekriisi ja tilojen ahdinko kutistavat Suomen vilja-alaa tuntuvasti – Suomi voi ajautua tuomaan kallistuvaa viljaa ulkomailta

Yaran lannoitteita ei enää saa Viljelijän Bernerin kautta – Yara katkaisi yhteistyön Bernerin kerrottua Belor Agron ostoaikeistaan

Maanantaina oli kaikkien aikojen vilkkain lannoitemyyntipäivä, tiistaina Yara nosti hintoja

Startup-yritys haluaa koneälyn jauhamaan dataa tiloille