Maatalous

Yle: Sikayrittäjien puheenjohtaja arvostelee eläinsuojelulain uudistuskeskustelua - sikataloudesta esitetään väärää tietoa

Maatalous 15.08.2016

Suomen Sikayrittäjien Martin Ylikännön mielestä lähinnä vain eläinsuojelujärjestöt saavat äänensä kuuluviin eläinsuojelulain uudistamisesta käytävässä keskustelussa, kertoo Yle.


Kari Salonen
Ruotsi on kieltänyt porsitushäkit.

Suomen Sikayrittäjien puheenjohtaja Martin Ylikännö on sitä mieltä, että eläinsuojelulain uudistamiskeskustelussa esiin pääsevät lähinnä eläinsuojelujärjestöjen kannat, kertoo Yle. Ylikännön mukaan alan tilanteesta esitetään tahattomia tai tahallisia väärinkäsityksiä, jotka siirtyvä tiedotusvälineisiin ilman kritiikkiä.

Ylen haastattelema Ylikännö ottaa esimerkiksi emakoiden tiineytyshäkit. On annettu ymmärtää, että ne olisi Tanskassa kokonaan kielletty. Kielto koskee kuitenkin vain uusia sikaloita. Vanhoilla on siirtymäaikaa vuoteen 2035 saakka. Porsitushäkeistä Tanskassa ei ole päätetty mitään.

Ylikännön mukaan EU-maista ainoastaan Ruotsissa on Suomea tiukempi eläinsuojelulaki. Hän toivoo, että pakon sijaan sikataloutta kehitettäisiin vapaaehtoisuuden pohjalta.

Ylen uutinen Sikayrittäjien johtaja arvostelee eläinsuojelusta käytyä julkista keskustelua

Aiheeseen liittyvät artikkelit