DLG – tutkittua tietoa ammattilaisille - MT-TV - Maaseudun Tulevaisuus
MAINOS: DLG Finland

DLG – tutkittua tietoa ammattilaisille

Vuonna 1885 perustettu Saksan Maatalousyhdistys (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft, DLG) on poliittisesti sitoutumaton, voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoite on maatalouden ja ruokatuotannon kehitys tekniikan ja tutkimustyön avulla. Perustaja, insinööri ja kirjailija Max Eyth, oli vakuuttunut koneellisen vallankumouksen vaikuttavan merkittävästi maatalouden kehitykseen.
2LM

Parhaan tiedon ja käytänteiden jakaminen on yhä DLG:n toimintaperiaate. Organisaation kasvettua yhdeksi johtavista toimijoista maatalous- ja elintarvikesektoreilla, tiedosta hyötyvät alan toimijat globaalisti. Jäseniä onkin jo yli 31 000 ympäri maailmaa.

Tieto on avain menestykseen

Tieto ja kokemus ohjaavat noin 5 500 vapaaehtoisen ammattilaisen verkostoa. Nämä maanviljelijät, tutkijat, konsultit sekä hallinnon ammattilaiset muodostavat n. 120 komiteaa, työryhmää ja valiokuntaa, jotka perehtyvät maatalouden tuotantotekniikkaan, johtamiseen ja hallinnointiin sekä elintarviketeollisuuden laadunvarmistukseen, teknologiaan ja aistitieteisiin.

DLG:n kaksi osaamiskeskusta – Agriculture ja Food – järjestävät kongresseja ja konferensseja sekä ovat itsessään erittäin tärkeitä foorumeja tietojen vaihtoon ja innovointiin. Antia täydentävät julkaisut, DLG Expert Knowledge -sarja sekä kansainväliset trendianalyysit. DLG Academy mahdollistaa tulevaisuuden tietotaidon hankkimisen aina käytännön taidoista strategiseen liiketoimintasuunnitteluun.

Määrittelee standardit

Erikoisosaamista tukevat kaksi kansainvälisestikin akkreditoitua tutkimuskeskusta. Ne ovat sitoutuneet puolueettomaan ja riippumattomaan testaukseen soveltamalla alan viimeisintä tietoa sekä testausjärjestelmiä.

DLG Test Center Food on testannut kymmeniä tuhansia tuotteita ympäri maailmaa ja DLG Award Winner -merkityt tuotteet nauttivatkin suurta arvostusta.

DLG Test Center for Technology and Farm Inputs on johtavassa asemassa maatalouskoneiden, tarvikkeiden ja tuotantopanosten testaamisessa ja sertifioinnissa. Yli 5 000 testiraportin joukosta viljelijöiden on helppo löytää päätöksenteon tueksi testattua tietoa työkoneiden ja tuotteiden soveltuvuudesta omaan toimintaan.

Käytännönläheinen toimintatapa näkyy myös 600 hehtaarin International Crop Production Centerissä. Koetilalla tehdään viljelykokeita ja työkonetestausta sekä järjestetään peltopäiviä ja muita työnäytöstapahtumia.

Kehityksen foorumit

Max Eyth ymmärsi ammattimaisten messujen arvon tiedon välittämisessä ja DLG:n ensimmäinen tapahtuma järjestettiinkin Saksassa jo 135 vuotta sitten. Periaate on ohjannut toimintaa ja messut ovat kasvaneet kansainvälisiksi alan johtaviksi tapahtumiksi. Suurimmat messut AGRITECHNICA ja EuroTier sekä yli 30 muuta tapahtumaa ympäri maailmaa tarjoavat ympäristön ideoille, innovaatioille sekä verkostoitumiselle ja siksi niitä pitävät suuressa arvossa näytteilleasettajat ja vierailijat ympäri maailman.

Tietoa Pohjolaan

DLG on perehtynyt pohjoisen markkinoihin sekä toimijoihin pitkään ja nyt toiminta laajentuu Pohjolaankin Suomeen perustetun maayhtiön kautta. Useiden ehdokkaiden joukosta kumppaniksi valikoitui 2LM Corporate Oy, jonka perustaman Konekilleri-messujen järjestäjäksi liittyminen on ensimmäinen näkyvä askel. Yhteistyön pohjana toimii molempien intohimo maanviljelijän aseman parantamiseksi sekä yhteiset näkemykset tutkitun tiedon tärkeydestä.

MAINOS: DLG Finland
Lue lisää