Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: MTech Digital Solutions Oy

Kevät toi Wisun käyttäjille uudet suunnittelua helpottavat ominaisuudet

Wisu-ohjelmisto on täynnä viljelyn suunnittelua helpottavia ominaisuuksia, ja markkinajohtaja pitää huolta siitä, että lisää kehitetään koko ajan. Uusin päivitys toi Wisuun näkymän peltoon sitoutuvaan tai maasta viljelyn myötä poistuvaan hiileen lohkoittain.

Koko tilan kasvintuotannon suunnittelu ja lohkokirjanpito hoituu selainpohjaisella Wisulla sähköisesti. Ohjelman ominaisuuksien avulla hallitaan viljavuustietoja, lannoitussuunnittelua sekä tarpeenmukaista kasvinsuojelua.

Wisu kuuluu Suomen suosituimpaan maatilaohjelmistokokonaisuuteen, www.minunmaatilani.fi, joka pitää sisällään myös kattavat ohjelmistot tilan taloushallintoon ja kirjanpitoon sekä nautatilojen ohjelmat.

Wisu palvelee niin kasvintuotantotiloja, kotieläintiloja kuin erikoiskasvitilojakin, kertoo tuotepäällikkö Jani Kivipelto.

  • Myyntikasveja tuottava saa ohjelmasta tukea kannattavuuden kehittämiseen markkinahintojen ja eri kasvien tukitasojen seurannan kautta. Kotieläintilojen fokus taas on rehuomavaraisuudessa. Wisu taipuu eri tarpeisiin, kunhan käyttäjä on selvittänyt itselleen oman strategiansa ja tavoitteensa.
Tuotepäällikkö Jani Kivipelto.
Tuotepäällikkö Jani Kivipelto. Kuva: Markku Brummer

Uuden kasvukauden suunnittelu kannattaa aloittaa edellisvuoden satotiedoista, joihin Wisun aloitussivu antaa näkymän. Kun suunnitelma on tehty jo syksyllä ja osa tuotantopanoksista mahdollisesti ostettu jo ennen vuodenvaihdetta, Wisun tarvikesaldo pitää viljelijän ajan tasalla panosten hankintatilanteesta.

Ohjelman ominaisuudet kehittyvät tukikauden muutosten myötä.

  • Tukiehdot tulevat julki aina viime hetkessä viljelijöiden kannalta, ja se tietää meille kehittäjille kilpajuoksua ajan kanssa. Muutokset on aina saatu päivitettyä ajoissa, Kivipelto toteaa.
  • Tammikuun päivitys toi Wisuun uudet lannoitusrajoitukset kasvikohtaisesti. Alkavan tukikauden ehtoihin liittyvät tarkisteet ovat nyt työn alla. Ohjelma tarkistaa suunnittelun edetessä, täyttyvätkö tukiehdot. Tällöin vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja suunnitelman korjailulta toukokuun tukihaussa.
Kuva: kram-9

Tuhannet maatilat teettävät viljelysuunnitelman ostopalveluna. Jos asiantuntija tai konsultti laatii suunnitelman Wisulla, asiakastila tarvitsee omaan käyttöönsä vain kevyen MobiWisun. Sen käyttöliittymä uudistettiin vastikään entistäkin selkeämmäksi.

  • Kylvöaikaan työn pitää sujua. Älypuhelimelta suunnitelman voi tarkistaa nopeasti ja kuitata toimenpiteet lohkoittain työn edistyessä.

Käyttäjän sijaintipaikan lämpösummia ja sadekertymiä hyödyntämällä Wisu ennustaa viljelykasvien kasvuastetta ja korjuuaikaa. Ominaisuus auttaa ennakoimaan viljelytoimien, kuten kasvinsuojelun parasta ajoitusta. Myös korjuuaikaennusteet ja nurmien D-arvoennusteet päivittyvät kasvukauden edetessä.

Vielä tarkemman työkalun tarjoaa WisuEnnuste. Lohkokirjanpidon lajike-, kylvöpäivä-, esikasvi- ja muokkaustietojen sekä säätietojen pohjalta se tuottaa ennusteet ohran ja vehnän tavallisimpien tautien riskille.

  • Tämä istuu uuden tukikauden ympäristökorvauksen toimenpiteisiin, jotka korostavat tarpeenmukaista kasvinsuojelua. Toinen hyvä työkalu on Wisuun liitettävä SmartFarming. Se laskee satelliittikuvien perusteella, mihin lohkon kohtiin lisälannoitusta kannattaa kohdentaa.

Uusinta uutta ohjelmassa on perus-Wisuun sisältyvä hiililaskenta. Se osoittaa viljelytoimenpiteiden vaikutuksen kullakin lohkolla. Tieto on viljelijälle arvokas, vaikka se ei vielä muutukaan euroiksi.

Wisu-käyttäjät Kivipelto lupaa pitää ajan tasalla ohjelman uusista ominaisuuksista jatkossakin.

  • Kerromme päivityksistä kuukausittain viljelijäkirjeissämme ja nettisivumme blogissa. Uudistukset näkyvät kootusti myös ohjelman aloitussivulla.

Lue lisää:

Wisu-ohjelmien käyttäjien kokemuksia:

Lue täältä asiakaskokemuksia

Katso video

Mainos: MTech Digital Solutions Oy

Lue lisää