Mainos: MTech Digital Solutions Oy

WebWakka ymmärtää viljelijän arjen

Maatilojen taloushallinto-ohjelmien markkinajohtaja WebWakka ei pysähdy paikalleen. Kehittäjillä on itselläänkin multaa sormissaan, ja he kuuntelevat tarkasti käyttäjien ehdotuksia ja toiveita.

WebWakka kirjanpito-ohjelmistolla koko tilan taloushallinto hoituu sähköisesti. Tuotepäällikkö Jari Nevavuori näkee ohjelman tärkeänä vahvuutena perusversion monipuolisuuden.

  • Siinä on kaikki maatilan kirjanpidossa tarvittava: budjetointi, palkanlaskenta, ostoreskontra, myyntireskontra ja sähköinen laskutus. WebWakka Pro -versiota tarvitaan vasta, jos lähdetään maa- ja metsätalouskirjanpidon ulkopuolelle, esimerkiksi osakeyhtiön kirjanpitoon.

WebWakan käyttäjäkunta on Nevavuoren mukaan laaja, eikä tyypillistä asiakastilaa ole.

  • Sitä käyttävät maatilat, metsätilat ja tilitoimistot. Pienellä tilalla saattaa olla muutama kymmenen kuittia vuodessa, joku toinen taas hoitaa tuhansien kuittien kirjanpidon.

WebWakka Pron perusversioon sisältyy 1-5 kirjanpitoa. Moni tekee sillä paitsi oman tilansa, myös sivutoimiyrityksensä tai puolison yrityksen kirjanpidon. Se sopii myös yhdistysten kirjanpitoon.

Aidosti nettipohjaista ohjelmaa voi käyttää miltä tahansa koneelta, niin toimistosta kuin traktoristakin. Data menee ohjelmistotalo Mtechin omaan konesaliin Vantaalla.

  • Meidän hallinnassa ja Suomen rajojen sisäpuolella se data siellä pyörii. Toki tiedot on varmennettu useaan eri paikkaan myös fyysisesti, joten ne pysyvät tallessa, tuli mitä tuli, Nevavuori vakuuttaa.

Ketterästi ajassa kiinni

WebWakan viisihenkinen kehitystiimi työskentelee koko ajan ohjelman parissa. Porukasta kaksi on itsekin käytännön viljelijöitä.

  • Meidän täytyy tietää, mitä siellä viljelijän arjessa tapahtuu ja mitkä voivat olla kompastuskiviä. Pysytään hyvin realiteeteissa kiinni, kun ohjelma on omassakin käytössä, Nevavuori sanoo.

Käyttäjiltä tulevat kehitysehdotukset hän ottaa ilolla vastaan. Ne voivat koskea yksityiskohtia, kuten raportin ulkoasua tai tietosisältöä, tai kokonaan uutta ominaisuutta. Toteutuksen vaatimaa työtä ja siitä koituvaa hyötyä arvioidaan ennen kuin ehdotus otetaan työn alle.

Uudistus saadaan joskus uunista ulos samalla viikolla, isotöinen taas voi viedä kuukausia. Päivityksiä tehdään liukuvasti kolmen viikon välein.

WebWakka sopii Nevavuoren mukaan hyvin myös tilitoimiston palveluja käyttäville tiloille, jotka tekevät itse vain osan taloushallinnostaan.

  • Asiakas ja kirjanpitäjä sopivat keskenään, mitä kumpikin tekee. Jos tila maksaa laskut itse, kuitit menevät sähköisesti suoraan ohjelmaan kirjanpitoa ja tilinpäätöstä varten. WebWakka Raportit -tuotteella asiakas pääsee katsomaan kirjanpitoa ja esimerkiksi hyväksymään laskuja. WebWakka Kuitti -sovelluksella voi lähettää kuitit kirjanpitoon ja tehdä tiliöinnin kuitilta suoraan sähköisesti.

Täysin sähköinen kirjanpito on WebWakassa jo mahdollista.

  • Mappisulkeisista voidaan luopua, kun tositteista on kuvat arkistossa, jossa ne myös säilyvät. Tämä kiinnostaa etenkin nuorempaa yrittäjäpolvea, Nevavuori kertoo.
Tuotepäällikkö Jari Nevavuori
Tuotepäällikkö Jari Nevavuori Kuva: Markku Brummer

Käyttäjille paljon tukea tarjolla

Myös asiakastukeen on panostettu: jos ongelmia tai kysyttävää tulee, vastauksia ei tarvitse odotella.

  • Apua saa nopeasti puhelimella tai jättämällä tukipyynnön sähköpostilla. Ja jos asiakas ei pysty tarkkaan kuvailemaan ongelmaa, asiantuntija kurkkaa etäyhteydellä asiakkaan koneelle ja usein ratkaisu löytyy nopeasti, Nevavuori kertoo.

Ohjelman käyttäjille on tarjolla myös webinaareja ja hyvä ohjevideokirjasto.

Asiakastuen kautta kertyy arvokasta tietoa käyttäjien kokemuksista, ja siellä haistellaan myös kehitystä ohjaavia heikkoja ja vahvoja signaaleja. Lisäksi käytössä on liukuva asiakastyytyväisyyden seuranta.

  • Joka kuukausi lähtee nippu kyselyjä, ja tuloksia vedetään yhteen vuoden mittaan. Juttelen itsekin suoraan asiakkaiden kanssa ja sitä tekevät myös asiakastuen henkilöt. Näin tulevat ruusut ja risut saman tien perille. Tästä olemme saaneet käyttäjiltä kiitosta.

Luomutilan taloushallinto hoituu sähköisesti.

WebWakka on osa Mtechin Minun Maatilani -ohjelmaperhettä.

Mainos: MTech Digital Solutions Oy

Lue lisää