Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Bayer Oy

Viljelijältä viljelijälle testattu - TESTI

”Parempi teho ohran verkkolaikkuun kuin aikaisemmalla tautiaineratkaisulla” kommentoi Pöntisen Timo Etelä-Pohjanmaalta Inspiro Pack-tautiainepakettia. ”Helppo käyttää kaikilla tilan viljoilla, oli mukava testata jo etukäteen uutta tuotetta” kertoo Kouvolasta Arto Luhio.
Kuva: Minni Tapola

Suomessa viljat on pääasiassa kevätviljoja, ja niiden kasvitautilajisto on eri kuin syysviljoilla muualla Euroopassa. Tämän vuoksi meille on tärkeää testata uusia tuotteita kasvitautien torjuntaan Suomen oloissa ensin koeruutukokeissa ja siitä sitten seuraavaksi tilakokeissa eri lajikkeilla ja eri olosuhteissa ympäri Suomea.

Inspiro Pack kehitettiin Suomen oloihin yhdessä Hankkijan kanssa; se sopii kaikille viljoille, koska siihen räätälöitiin mukaan kolme tehoainetta kolmesta eri tehoaineryhmästä. ”Käytännössä tämä tarkoittaa, että meidän tiloilla voidaan ajaa Inspiro Packilla kaikki viljat, koska sen teho on laaja” Bayerin kasvinsuojelun asiantuntija Minni Tarkkanen kertoo.

Eino Taskinen havainnoi uuden Inspiro Packin tehoja yhdessä asiakkaan Arto Luhion kanssa Kouvolassa viime kesänä.
Eino Taskinen havainnoi uuden Inspiro Packin tehoja yhdessä asiakkaan Arto Luhion kanssa Kouvolassa viime kesänä.  

Vehnän ykköstauti on pistelaikku -huomioi ainevalinta

Luken tutkijoita kompaten, Suomen ykköstauti vehnällä on pistelaikku, niin sanottu ”dtr”. Se on itse asiassa runsastunut myös Ruotsissa ja ruotsalaiset kollegat kysyvät meiltä neuvoja pistelaikun torjuntaan, Minni kertoo.

Pistelaikkuun pitää saada riittävän pitkä suoja ja ruiskutus täytyy tehdä aineseoksella jossa on mahdollisimman monta tehoainetta- ja tehoaineryhmää mukana. Kannattaa tarkistaa etukäteen tehoaako nämä eri tehoaineet pistelaikkuun, muutoin teho voi jäädä vajaaksi ja riskeeraamme pellon resistenssin siedon kun vain toinen aine tehoaa pistelaikkuun.

Inspiro Packin kaikki tehoaineet tehoavat pistelaikkuun, ja sillä saadaan pitkä suoja.

”On tosi arvokasta tehdä yhteistyötä testauksen ympärillä viljelijöiden kanssa, näin saamme kerättyä kaikkien käyttöön tietoja aineiden toimivuudesta, uusien kasvintuhoojien torjunnasta ja kehitettyä kasvinsuojelua eteenpäin. ”

”Kiitos kaikille mukana olleille viljelijöille ympäri Suomea ja jatketaan hyvää yhteistyötä myös tuleviauudessakin!” Bayerin Minni Tarkkanen toteaa.

Mainos: Bayer Oy

Lue lisää