MAINOS: A-Rehu

Nautasuomi lupaa: kustannustehokkaita ruokintaratkaisuja ja vahvaa osaamista nautatiloille

Huhtikuussa kirjoitettiin uusi lehti suomalaisten nautatilojen historiaan, kun Atria Suomi Oy:n, atrialaisten lihaosuuskuntien ja osuuskunta Maitosuomen yhteinen Nautasuomi aloitti toimintansa. ”Yhtiön ensisijaisena tavoitteena on tehokkaalla kustannusrakenteella ja osaamista yhdistämällä kehittää maito- ja lihatiloille entistä laadukkaampia ja kustannustehokkaampia ruokintaratkaisuja ja palveluja. Lisäksi yhtiö hankkii naudanlihaa ja vasikoita Atrian ketjuun” Nautasuomi Oy:n toimitusjohtaja Reijo Flink kertoo.

Mitä omistat – siihen voit vaikuttaa

Osuuskunta Maitosuomelle lähteminen mukaan Nautasuomeen oli iso strateginen linjaus.

”Katse on ollut vahvasti toimintaympäristön ja markkinoiden kehityksessä pidemmällä aikavälillä. Haluamme olla turvaamassa kotimaista rehuteollisuutta ja sen kehittymistä myös tulevaisuudessa. Rehut ovat maitotiloilla keskeinen tuotannontekijä ja samalla suuri kustannustekijä. Tavoite on, että voimme tarjota tiloille entistä kustannustehokkaampia ruokintaratkaisuja ja laadukkaita palveluja tuotannon kehittämiseen”, osuuskunta Maitosuomen toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen kertoo.

Nautasuomen myötä maitotilat tulivat osaksi kotimaista rehuteollisuutta, sillä yhtiö omistaa osan A-Rehun nautarehujen liiketoiminnasta. ”Omistuksen kautta voimme vaikuttaa rehujen hinta-laatusuhteeseen ja ruokinnalliseen laatuun. Lisäksi voimme luottaa, että rehujen kustannuskehitys vastaa kustannusten todellista kehitystä”, Lukkarinen täydentää.

Tähtäimessä vahva rehustuksen kokonaisosaaminen

Nautasuomi syventää toimijoiden osaamista rehustuksessa ja tilojen tuotannon kehittämisessä. Tavoitteena on korkea osaamistaso. ”Osaamista vahvistetaan erityisesti nurmituotannossa ja ruokinnassa. Sitä kautta voimme vastata tulevaisuuden haasteisiin ja tukea meidän tuottajien kilpailukykyä. Uskon, että meiltä tulee myös näkemyksiä rehujen kehitykseen”, Lukkarinen sanoo.

”Selvitämme myös laajemmin mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä erilaisten tuotantopanosten ja tarvikkeiden hankinnassa ja myynnissä”, Flink täydentää.

Kotimainen ja tuottajien omistama

Nautasuomen perustaminen on pitkän harkinnan tulos, jossa mahdollisuudet ja hyödyt on tarkkaan punnittu. Hyvät edellytykset toiminnalle luo toimijoiden yhteinen arvopohja, jossa kotimaisuus ja tuottajaomisteisuus ovat keskeisellä sijalla. Lisäksi liha- ja maitosektori ovat samojen haasteiden edessä, kun puhutaan kotimaisen tuotannon kilpailukyvystä ja toimintaympäristön muuttumisesta.

”Katse on tulevaisuudessa. Kun yhteistyö saadaan kunnolla käyntiin, myös sen hyödyt jakaantuvat laajalle joukolle. Uskon, että molempien tietoa ja taitoa yhdistämällä saamme paljon hyvää aikaiseksi”, Flink sanoo.

Lue lisää 

MAINOS: A-Rehu
Lue lisää