MAINOS: Agritek Oy

Case IH Axial Flow -rumpupuimurilla tehoa ja hellää jyvänkäsittelyä

Axial Flown vahvuuksia on hellävarainen puintitapa, tehokas jyvänkäsittely, pienet puintitappiot ja karkea olki. Axial Flow jakaantuu kahteen osaan 140/150 ja 250 sarjaan. Tämän vuoden aikana 140-mallisto päivittyy 150-mallistoon. Nyt onkin loistava tilaisuus hankkia väistyvän mallisarjan viimeiset yksilöt erikoishintaan.
Axial Flown ydin on rumpu, mikä hoitaa irtipuinnin. Puitava materiaali tulee rummulle esikiihdyttimen kautta, missä materiaali kiihdytetään reilun 100 km/h nopeuteen. Rummulle tultaessa materiaali kiertyy rummun ympärille, missä irtipuinti tapahtuu erittäin hellävaraisesti. Puidut jyvät tippuu varstasillan raoista ja kulkeutuu eteenpäin seuloille ja lopulta säiliöön. Oljet siirtyy rummulta silppuriin ja siitä levityslautasille.

Jyvät hellästi ja tehokkaasti säiliöön

Rumpupuimurin puintimenetelmä on tavanomaista puintitapaa huomattavasti hellävaraisempi. Kohlinpuimurissa irtipuinti perustuu lyömiseen, rumpupuimurissa hieromiseen. Puintitavan voi hahmottaa niin, että ottaa tähkän käteen ja lyö sitä toiseen käteen, jolloin tapahtuu irtipuinti kohlinpuimurin menetelmällä. Kun tähkän laittaa käsien väliin ja hieroo, tapahtuu irtipuinti rumpupuimurimenetelmällä.

Axial Flown hellä puintitapa rikkoo jyviä vähemmän ja parantaa siementen itävyyttä. Axial Flowssa puitava materiaali kiertyy rummun ympärille, jolloin irtipuintia tapahtuu pitkän aikaa. Kasvimassan viipymäaikaa eli sitä, kuinka monta kertaa materiaali kiertää rummun ympäri voidaan säätää. Tavoite on, että tavara olisi rummulla mahdollisimman lyhyen ajan, jotta puinti olisi mahdollisimman tehokasta. Rumpuimuri kykenee puimaan sekä kuivaa että märkää viljaa. Axial Flow kykenee puimaan viljaa, minkä kosteus on
jopa 40 %.

Katso Axial Flow suomenkielinen esittelyvideo >>

Axial Flown hierova puintitapa vaatii paljon kasvimassaa, jotta puinti olisi tehokasta. Tämän takia pöydän leveyteen on koneen hankintavaiheessa kiinnitettävä huomiota. Pöydän tulisi olla riittävän leveä. Kun säädöt ja ajonopeus on kunnossa, puintiteho on erittäin suuri ja puintitappiot olemattomat.

Käyttäjäystävällisyys, ergonomia ja karkea olki

Yksinkertainen on kaunista ja tämä on sekä kaunis että yksinkertainen. Voimansiirto tapahtuu pääosin hydrauliikalla, minkä ansiosta rasvanippojen määrä on erittäin pieni. Tämän ansiosta Axial Flowlla puitaessa ei aikaa tarvitse hukata joka päiväisiin huoltotoimenpiteisiin. Axial Flown ohjaamo huokuu luksusta mm. ajokahva on ergonomisesti sijoitettu, näkyvyys on hyvä ja kuljettajaa hemmotellaan mukavalla istuimella.

Axial Flown säätäminen on helppoa. Pääasialliset säädöt ovat vain seulat ja puintiväli. Toki tuulta ja rummun pyörimisnopeutta voidaan säätää, mutta aika usein pärjätään vain seuloja ja puintiväliä säätämällä. 250-malliston puimureihin on lisävarusteena saatavilla säätöautomatiikka. Tällöin puimuri muuttaa säätöjään automaattisesti olosuhteiden mukaan.

Katso Axial Flow puimurin hankkineen asiakkaan haastattelu >>

Olki on Axial Flowssa tavanomaista puimuria karkeampaa, jolloin olki mm. maatuu tai sulaa eläimen ruuansulatusjärjestelmässä nopeammin. Silppurin aggressiivisuutta säädetään vastaterien asennolla. Jos olki halutaan jättää pitkäksi, voidaan vastaterät vetää kokonaan sisään ja silppurin pyörimisnopeus puolittaa.

Katso Axial Flow 6140 kevättarjous >>

agritek.fi

MAINOS: Agritek Oy
Lue lisää