MAINOS: Bayer

Nyt mahdollista myös Suomessa -jopa viileissä oloissa valvatti kuriin!

Tehokas rikkakasvien torjunta viljalta on mahdollista jopa viileämmällä säällä Chekker Plussalla. Valmiste kukistaa ohdakkeen, valvatin, suuremmankin pillikkeen, saunakukan ja mataran tehokkaasti ohra, vehnä- ja ruispelloilta. Pillike ja valvatti ovat siis kukistettavissa - mutta miten?

Pelloilla pillikettä voit havaita pariakin eri lajia; kirjopillikettä sekä peltopillikettä. Ne kestävät eri tavalla rikkakasvien torjunta-aineita. Viime kesän Luken kokeessa kirjopillike kuoli helposti rikkakasviaineen ruiskutuksesta kun taas peltopillike oli sitkeämpi ja jatkoi kasvua usean markkinoilla olevan rikkakasviaineen ruiskutuksen jälkeen. Chekker Plus kuitenkin tehosi peltopillikkeeseen hyvin.

Kuinka erottaa lajit toisistaan? Peltopillikkeessä on vaaleanpunertavat kukat ja kirjopillikkeessä kellertävät joissa keskiliuska on violetti.

Valvatti kuriin viileässäkin

Kesän ruiskutussäät voivat vaihdella 10 asteen mollemmin puolin ja useat valvattiin ja ohdakkeeseen tehoavat aineet tarvitsevat enemmän lämpöä toimiakseen. Uusi Chekker Plus sitä vastoin tehoaa jo + 8 C eteenpäin, valvattiin jo kymmenen asteen päivälämpötiloissa saa hyvän tehon. Teho näkyy viileämmässä hitaammin, mutta torjunnan ajankohdan ollessa oikea, valvatin ruusukeasteella kun siinä on 4-8 lehteä, tehoaine liikkuu myös juureen ja tappaa kasvin kokonaan. Chekker Plussalla ei viime kesänä näkynyt valvatin jälleenkasvua ja se todella piti pellon puhtaana syksyyn saakka.

Viime kesän 2019 kokemuksia

”Viljelijöiltä, joilla Chekker Plus oli käytössä, saatiin runsaasti positiivista palautetta. Chekker Plussan teho pillikkeeseen ja peippiin oli hyvä”, kertoo asiantuntijamyyjä Eino Taskinen Kouvolan Hankkijalta. ”Myös valvattiin ja ohdakkeeseen valmiste tehosi hyvin.”

Viljelijä Erik Oljemark Porvoosta käytti Chekker Plussaa ja Attributia hyvällä menestyksellä kevätvehnäpelloillaan. ”Uusi Chekker Plus toimi pillikettä ja mataraa vastaan erinomaisesti, samoin saunakukkaa ja peippiä vastaan. Lohkoilla, joilla ainetta kokeiltiin, oli suuri ohdake- ja valvattipaine ja teho myös näihin suhteellisen suuriinkin yksilöihin oli ensiluokkainen.”

”Chekker Plus piti pellot puhtaana pahimmistakin rikoista kuten valvatista ja oli helppo käyttää koska toimii myös viileämmässä kelissä” testiviljelijä Uudeltamaalta kertoi.

https://www.cropscience.bayer.fi/tuotteet/chekker-plus

MAINOS: Bayer