MAINOS

Ratkaisuja hankalien rikkojen torjuntaan

Mainos 11.12.2017
Nyt on syytä miettiä ensi kaudelle laajatehoisia valmisteita, koska viime kesän kosteissa olosuhteissa viihtyivät monet eri rikkalajit.

Esimerkiksi kylänurmikka leviää helpommin kosteissa olosuhteissa ja mataraa itää helposti pitkin kesää. Syksyn glyfosaattiruiskutukset jäivät vähiin, joten kylänurmikan lisäksi juolavehnää tulee olemaan tavallista enemmän. Kylänurmikkaa voidaan torjua myös ohralla vehnän ja rukiin lisäksi uudella Hussar Plus-valmisteella. Hussar Plus:lla on myös laaja teho 2-sirkkaisiin rikkoihin, ja huipputeho saadaan mataraan ja saunakukkaan. Myös valvattia ja luohoa voidaan torjua Hussar Plussalla.  Kevätviljoilla Hussar Plus tehoaa kylänurmikkaan ja kaksisirkkaisiin rikkoihin annoksella 100-150 ml/ha + kiinnite. Jos lohkolla on paljon kylänurmikkaa ja/tai valvattia, suositellaan annosta 150 ml/ha + kiinnite. Juolavehnään saadaan markkinoiden paras teho Attribut Super-ratkaisulla kevät- ja syysvehnällä. Tämä Sekatorin ja Attributin seos tehoaa hyvin myös kylänurmikkaan.

Hussar Plus tai Attribut Super soveltuvat kevätviljojen lisäksi erinomaisesti syysviljojen rikkatorjuntaan keväällä hyvän matara ja saunakukkatehon takia. Sopiva annos Hussar Plussa on syysviljoilla 150-200 ml/ha + kiinnite 1 dl/ha, jos lohkolla on kylänurmikkaa tai luohoa.  Suurikokoisempaan saunakukkaan ja mataraan riittää annos 100-150 ml/ha.  Tällöin alimmat annostasot toimivat vain hyvissä olosuhteissa ja rikkojen ollessa pieniä. On syytä muistaa, että Attribut Super soveltuu syysviljoista syysvehnälle.

Mainostaja: Bayer Oy

 

MAINOS