MAINOS: Corteva Agriscience

Joustavuutta viljojen rikkakasvien torjuntaan

Sopivan ruiskutusajankohdan löytäminen on viime vuosina ollut haastavaa viljojen rikkakasvien torjunnassa. Parhaiten ruiskutuskauteen voikin varautua valitsemalla rikkakasvien torjuntaan uudentyyppisen rikkakasvien torjunta-aineen, jolla ruiskutusajankohdan voi valita joustavammin kuin mihin on totuttu.

Muutamia vuosia markkinoilla olleet Arylex-tuoteperheen Zypar, Pixxaro EC ja Quelex ovat omaa luokkaansa joustavuuden suhteen. Näillä valmisteilla ei tarvitse kytätä parasta ruiskutussäätä, sillä ruiskutus voidaan tehdä joustavasti lämpötilan ollessa 5-25°C (Zypar ja Quelex jopa +2° lähtien). Ruiskutusajankohdan ilman- sekä maankosteudella ei myöskään ole merkittävää vaikutusta valmisteiden tehoon.

Joustavuutta monella tasolla

Ruiskutusolosuhteiden joustavuus ei ole ainoa asia, missä Arylex-tuotteet ovat edelläkävijöitä. Joustavuutta löytyy myös pitkästä ruiskutusajankohdasta. Ne voidaan ruiskuttaa turvallisesti vielä hyvin myöhään kasvukaudella, jopa vähän ennen tähkälle tuloa. Tällöin ruiskutuksen viivästyessä rikkakasvit saadaan edelleen torjuttua, eikä ongelma pääse pahenemaan seuraaville vuosille.

Arylex-tuotteet ovat myös omaa luokkaansa gramma-aineresistenssin ehkäisyssä ja jo kestäväksi muodostuneiden kantojen torjunnassa. Arylex-valmisteita käytettäessä resistenssistä ei tarvitse huolehtia.

Ne eivät myöskään rajoita seuraavan viljelykasvin valintaa ja ne voidaan sekoittaa joustavasti muiden kasvinsuojeluaineiden kanssa. Osa soveltuu myös pohjavesialueille.

Kaikkien viljojen rikkatorjuntaan

Zypar, Pixxaro EC ja Quelex on tarkoitettu kaikille Suomessa viljeltäville viljoille. Niillä saa torjuttua tehokkaasti kaikki viljapeltojen perusrikkakasvit, mutta niistä on myös räätälöity Suomen viljapeltojen tarpeisiin valmiit seosratkaisut Pixxaro Premium sekä Quelex Combo. Näillä paketeilla saa torjuttua tehokkaasti myös ongelmarikkakasvit kuten ohdakeen ja valvatin sekä tehoa saadaan myös orvokkiin. Ohdakkeen ja valvatin torjunta onnistuukin nyt myös viileässä sekä myöhään kasvukaudella.

Arylex-perheeseen uusi jäsen

Uutuutena Arylex-perheeseen tuli täksi vuodeksi Rexade 440 valmiste, jolla samaa joustavuutta ja tehoa saadaan nyt myös vehnän, rukiin ja ruisvehnän laajatehoiseen rikkakasvien torjuntaan. Rexadella torjut niin heinämäiset (juolavehnä, hukkakaura, luoho jne.) sekä perusrikkakasvit samalla kertaa. Arylex-tehoaineen ansiosta se on ainoa heinämäisiin ja leveälehtisiin rikkakasveihin tehoava valmiste, joka ehkäisee myös gramma-aineresistenssin kehittymistä.

Laajasti suomalaisilla tiloilla testattuja

Kaikki Arylex-valmisteet ovat käyneet läpi ruutukokeet sekä laajat tilatason testit ennen markkinoille tuloaan. Tuotteiden käyttöohjeet, käyttömäärät ja käyttövinkit on hiottu sopimaan suomalaisen viljelijän tarpeisiin viimeisten 5 kesän aikana yli 100 suomalaisen viljelijän pelloilla tehdyissä käytännön viljelyn kokeissa.

Lue aina käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä.

Päivi Peltovuori, Aki Niemelä​

corteva.fi

MAINOS: Corteva Agriscience
Lue lisää