Mainos: Mainos

Itävien siementen ja terveiden oraiden määrä on tulevan sadon perusta

Vehnän ja ohran viljelyssä pyritään tavanomaisesti noin 500 itävän siemenen määrään neliöllä. Jos tästä määrästä siemeniä itää pellolla 10-15 % vähemmän ja 15 %:ssa on tyvitautia, joka estää ravinteiden ja veden kulkeutumisen oraassa, on satopotentiaalista tässä tapauksessa menetetty jo osa. Käytännössä tämä tarkoittaa 450 kasviyksilöä neliöllä, joita 60 siementä ei idä lainkaan ja 50 oraan kasvuunlähtö on heikkoa. Miltei neljännes jo mahdollisista sadontuottokasveista on tässä tapauksessa menetetty! Lisäksi lannoitteet ja muu työaika on valunut hukkaan.

Peittauksella tämä tilanne on vältettävissä, koska peittaus nostaa itävyyttä ja varmistaa, että tyvitautia ei esiinny oraissa. Redigo Pro ja Bariton Super peittausaineet sisältävät tehoaineita, jotka pysäyttävät punahomeiden, eli tyvitautien aiheuttajan, kasvun siemenestä oraaseen. Lisäksi niillä nostetaan heikommin itävän siemenen itävyyttä kymmeniä prosentteja. Viime vuoden oma siemen on laadultaan heikompaa kuin keskimäärin, ja tämän vuoksi sen lajittelu ja huolellinen peittaus on tärkeää, jotta vuonna 2022 saadaan maksimoitua itävien oraiden ja terveiden satoa tuottavien kasvien määrä.

Redigo Pro sisältää paljon protiokonatsolia, joka tehoaa erinomaisesti tyvitauteja aiheuttaviin punahomeisiin. Lisäksi valmisteella torjutaan kaikki muut siemenlevintäiset taudit.

Bariton Super sisältää kolmea tehoainetta, joista kaksi torjuu punahomeet ja kolme tehoainetta yhdessä estävät kaikkien siemenessä piilevien tautien leviämisen.

Siemenelle peittausaine, joka ei heikennä juoksevuutta

Siemenen hyvästä juoksevuudesta Redigo Pro ja Bariton Super ovat kiiteltyjä. Kaura, jopa hiukan kevyempi, juoksee kylvökoneessa hyvin. Kylvötesteissä esimerkiksi Redigo Prolla kylvettiin sama määrää kauraa kuin vedellä peitattua. Bariton Superista on vuosien kokemukset tiloilta ilman ongelmia.

Maksimoidaan ensi kevään kasvuston terveiden oraiden määrä peittaamalla ja höystetään tämän jälkeen kasvustot muilla toimenpiteillä parhaaseen sadontuottokykyyn.

Tutustu tarkemmin tuotteisiimme jälleenmyyjien sivuilla:

Redigo Pro 5 L (viljelijanberner.fi)

Bariton Super 50 l kasvitautien torjunta-aine (lantmannenagro.fi)

Kysy lisää peittausaineista ja muista kasvinsuojeluongelmista Bayerin Suomen tiimiltä:

Minni Tapola

Advisory Representative and Country Coordinator Finland

Puh. 040 568 1165

Sähköposti: minni.tapola@bayer.com

Lotta Poikolainen

Advisory Representative

Puh. 040 353 0854

Sähköposti: lotta.poikolainen@bayer.com

Mainos: Mainos

Lue lisää