MAINOS

Zypar testissä Mahlamäen tilalla Huittisissa

Mainos 12.02.2018
Mahlamäen tila sijaitsee Huittisissa Sammun kylässä. Tilan päätuotantosuunta on siipikarjanlihantuotanto, jonka lisäksi tilan pelloilla viljellään vehnää, ohraa ja kauraa reilulla 300 hehtaarilla.
Ari ja Kalle Mahlamäki esittelevät Zyparin koelohkoa elokuun lopussa.
Ari ja Kalle Mahlamäki esittelevät Zyparin koelohkoa elokuun lopussa.
Rankkojen sateiden vuoksi Wolmari-ohra lakoontui ennen puintia, mutta Zyparin teho pihatähtimöön säilyi erinomaisena.
Rankkojen sateiden vuoksi Wolmari-ohra lakoontui ennen puintia, mutta Zyparin teho pihatähtimöön säilyi erinomaisena.

Kasvukausi 2017 oli Huittisissakin haasteellinen ja koelohkon Wolmari ohra päästiin kylvämään vasta 16.5., kylmyys ja märkyys siirsivät kevättöiden aloitusta. Lohkolla oli tarve kokeilla jotakin uutta rikkakasvien torjuntaan, sillä pihatähtimön torjuntaan tarvittiin uutta tehoa. Pihatähtimön vuoksi Tooler/MCPA seoksen rinnalle kokeiltiin Zyparia.

Zypar tehosi erinomaisesti ongelmaksi muodostumassa olevaan pihatähtimöön ja oli verrannetta selkeästi parempi. Tuote oli käytettävyydeltään suurin piirtein samanlainen kuin muutkin tilan aiemmin käyttämät rikkakasviaineet, joten eroa ei sillä osa-alueella löytynyt.  Käyttäjäkokemus Zyparista oli hyvä ja nyt onkin harkinnassa Zyparin käyttö isommalle alalle seuraavalla kasvukaudella, summaa Mahlamäki. Runsaiden sateiden seurauksena lohkon ohra lakoontui ennen puintia, mutta lohkolta puitiin kuitenkin kaikesta huolimatta keskimäärin yli 5300 kg/ha.

Rikkakasvien torjunta Zyparilla

Vuoden markkinoilla ollut ZyparTM sisältää kahta tehoainetta; täysin uutta ArylexTM –tehoainetta sekä florasulaamia. Arylex-tehoaineen myötä saadaan uutta tehoa pienannosaineita kestävien leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan niin pihatähtimön, savikan kuin pillikkeenkin torjuntaan. Zypar tehoaa laajasti muihinkin kuin edellä mainittuihin leveälehtisiin rikkakasveihin mm. mataraan, saunakukkaan, peippiin, emäkkiin ja kiertotattareen saadaan erinomainen teho.

Yleensä Zyparin ja nimenomaan Arylexin teho näkyy nopeasti jo muutaman päivän kuluttua ruiskutuksesta rikkakasvien nuutumisena, mutta kestävän pihatähtimön torjunnassa on oltava kärsivällinen. Arylexin teho tulee näkyviin huomattavasti hitaammin pihatähtimön värin vaalenemisena ja lopullisena kuihtumisena muutaman viikon kuluessa. Ruiskutuslämpötilalla ei juurikaan ole vaikutusta Zyparin tehoon.

Zyparin käyttö on myös huoletonta mahdollistaen joustavan viljelykierron. Zyparilla ei ole pohjavesirajoitusta, peräkkäiskäytönrajoitusta eikä rajoituksia seuraavan vuoden viljelykasville.

Lisää Mahlamäen tilan kokemuksista Zyparin käytössä voit lukea Lantmännen Agron asiakaslehdestä.

www.lantmännenagro.fi

tai Zyparista

https://www.lantmannenagro.fi/tuotteet/kasvinsuojeluaineet/rikkakasvien-torjunta-aineet/zypar-5l-rikkakasvien-torjunta-aine/

Mainostaja: Dow AgroSciences

MAINOS