MAINOS

Pixxaro™ Pro vakuutti tehollaan Vampulassa

Mainos: Dow AgroSciences Suomi 27.02.2018
Harvoin kuulee viljelijän kuvailevan käyttämäänsä rikkakasviainetta sellaisilla sanoilla, kuin Juhani Helminen kuvaili Pixxaro Pro:ta, vakuuttava ja hämmästyttävän nopea teho, tuote joka teki rikkakasveista selvää jälkeä.

Juhani Helminen viljelee Vampulan Kukonharjassa 170 hehtaarin tilaa. Tilan päätuotantosuunta on kananmunien tuotanto, vapaa kerroslattia munituskanalassa. Tilan viljasato käytetään pääsääntöisesti tilan munituskanojen rehuksi. Tilalla viljellään kevätvehnää, kauraa, ohraa ja rapsia. Rapsia tilalla viljellään, koska se on hyvä kasvi viljelykierrossa, kertoo Juhani.

Juhani päätyi ruiskuttamaan Pixxaro Pro:ta Lennox kevätvehnälle Loimaan Hankkijan, Kimmo Hakalan suosituksesta. Tilalla oli aiemmin ollut käytössä gramma-aineen ja fluroksipyyrin seosta, johon Juhani ei ollut täysin tyytyväinen. Aiemmin käytettiin rikkakasvien torjuntaan runsaasti myös Ariane S:ää, mutta viime vuosien haastavat ja kylmät ruiskutuskelit ovat pakottaneet etsimään Ariane S:n tilalle joustavampia vaihtoehtoja.

Pixxaro Pro sisältää täysin uutta ArylexTM tehoainetta, joka on kaupallinen nimi tehoaineelle halauksifeeni-metyyli. PixxaroTM Pro:n etu on pienet käyttömäärät, Pixxaro EC:tä 0,25 l/ha + 0,075 l Primusta, jolloin pienellä purkkimäärällä ruiskuttaa isojakin aloja. Toinen selkeä etu Pixxaro Pro:lla on sen laaja ja nopeasti näkyvä teho leveälehtisiin rikkakasveihin; mm. mataraan, pihatähtimöön, savikkaan, pillikkeseen, saunakukkaan, ja peippiin. PixxaroTM Pro sopii myös ohralle ja vehnälle, missä kerääjäkasvina on heiniä. 

PixxaroTM Pro:n teho ei ole riippuvainen olosuhteista, se toimii kuivassa ja viileässäkin, kunhan rikkakasvit ovat kasvussa ja Pixxaro Pro ei myöskään rajoita seuraavan syksyn tai kevään viljelykasvivalintaa. Pixxaro Pro tehoaa myös pienannosaineita kestäviin rikkakasveihin, mm. pihatähtimöön. Torjuttaessa kestävää pihatähtimöä Pixxaro EC:n käyttömäärää tulee nostaa 0,35 l/ha.

Ison ja hyvälaatuisen sadon tuottaminen on viljan viljelyssä tärkeää myös silloin, kun vilja käytetään omien munituskanojen rehuksi. Lennox-kevätvehnä ruiskutettiin kaikkiaan kolme kertaa. Rikkakasviruiskutus tehtiin Pixxaro Pro:n ja YaraVita Mantrac:in seoksella 19.6. Tämän lisäksi kevätvehnälle ruiskutettiin korrensääde kahdesti, ensimmäisen kerran kesäkuun lopussa yhdessä YaraVita Gramitrelin kanssa ja viimeiseen heinäkuun puolella tehtyyn korrensääderuiskutukseen sekoitettiin myös tautiaine. Lennox pysyi syksyn haastavista sääolosuhteista huolimatta pystyssä, mikä helpotti sadonkorjuuta kertoo Juhani.

Lue lisää PixxaroPro:sta

https://www.hankkija.fi/Maatalous_ja_metsa/kasvinsuojeluaineet/rikkakasvien-torjunta-aineet/pixxaro-pro-65-l/

 

MAINOS