MAINOS: Hätälä Oy

Kalalla kannattaa herkutella myös arkisin

Kalan osuutta ruokavaliossa voi lähteä lisäämään helpoilla ja nopeasti valmistuvilla arkiruuilla, jotka maistuvat koko perheelle.
Hätälä

Arkiruoka syntyy helposti ja nopeasti tuoreista kalafileistä. Suomalaisten arkiruokien kestosuosikkeja on uunilohi, mutta uuniruoka on helppo valmistaa myös kotimaisista vaaleista kaloista ja kasviksista, yhden vuoan taktiikalla puolessa tunnissa. Pannullakin kalafileet kypsyvät minuuteissa ja sopivat monenlaisten lisukkeiden seuraksi. Loppukesästä kotimaisten kalastajien pyydyksiin käy ahven ja siika, syksymmällä taas on muikun vuoro. Myös muikku on yllättävän helppokäyttöinen ja monipuolinen arkiruokien aines – katso jutun lopusta videoresepti, jossa suomalainen perinnekala yhdistetään limen, chilin ja nuudeleiden kanssa.
 

Valmista hyvää kiirepäivään

Arjen kiireessä ei aina tarvitse tehdä kaikkea itse alusta loppuun saakka. Esimerkiksi Hätälän pihvit, pyörykät ja nuggetit ovat lämmitystä vaille valmiita ja sisältävät runsaasti aitoa kalaa. Hätälän Silakkaleike, perinteinen Silakkapihvi ja kalapihvit maistuvat mainioilta vaikkapa perunamuusin ja kasvisten kera. Hätälän Lohipyörykät sisältävät peräti 80 % prosenttia kalaa ja sopivat vaikka pastakastikkeen ainekseksi – tai napsittavaksi sellaisenaan.
 

Koululaisen terveellinen välipala kalasta

Hätälän Onkimiehen kalapihvit, Kala-kasvispihvit ja Lohi-porkkanapihvit nuoremmankin koululaisen on helppo lämmittää mikrossa. Sitten vain sämpylänpuolikkaat tai pari leipäviipaletta paahtimeen, lisukkeeksi väliin kasvisviipaleita tai vaikka valmissalaattia – ja terveellisempi herkkuhampurilainen on valmis! Superterveellinen välipalaleipä taas syntyy ruisleivästä ja savu- tai loimukalasta sekä värikkäistä kasviksista. Savustetut ja loimutetut kalat sopivat hyvin myös salaattiin ja pasta-annoksen proteiiniksi.
 

Taaperon kalaruoka hauskassa muodossa

Lapset kannattaa totuttaa jo varhain terveelliseen kalaruokaan. Perheen pienimmille kalaruoka tulee tutuksi vanhempien esimerkin ja useiden maistelukertojen kautta. Taapero kiinnostuu herkemmin maistelemaan kalaa, kun se on tarjolla hauskannäköiseksi annokseksi aseteltuna. Houkuttelevat sormiruoka-annokset syntyvät käyttämällä ihan arkisia aineksia – ja mielikuvitusta!
 

Ainekset arkiruokaan perheeltä perheille

Hätälä Oy on suomalainen perheyritys jo neljännessä polvessa. Toiminta alkoi vuonna 1938, kun Juho Isohätälä alkoi myydä kalaa Oulun torilla. Oulussa sijaitsevat nyt yrityksen pääkonttori ja tehdas, jossa Hätälän väki valmistaa monipuolista valikoimaa laadukkaita ja maistuvia kalajalosteita kotimaisesta luonnonkalasta, Norjan lohesta ja pohjoismaisesta kirjolohesta sekä MSC-sertifioidusta turskasta ja seistä. Hätälän tuotteita tuoreista fileistä valmiisiin kalaherkkuihin on saatavana kaupoista ympäri Suomen, myös palvelutiskeistä.
 

Käy nappaamassa Hätälän helpot suosikkireseptit kalasta: https://hatala.fi/reseptit/

MAINOS: Hätälä Oy