MAINOS: Husqvarna

Tehty tehokkaaseen ammattimaiseen metsänraivaukseen

Raivaussahan kaasutinta ei tarvitse enää säätää manuaalisesti. Husqvarnan 545 FXT AutoTune™ -raivaussaha säätää moottorin asetukset automaattisesti. Tuloksena on ainutlaatuinen suorituskykyiseen ja tuottavaan ammattikäyttöön tehty raivaussaha.
545 FXT on ensimmäinen raivaussaha, jossa on AutoTune™-toiminto.

Manuaalisesti säädettävillä kaasuttimen suuttimilla varustetuissa moottoreissa esiintyy usein toimintahäiriöitä.  AutoTune™ varmistaa parhaan mahdollisen moottoritehon kompensoimalla automaattisesti polttoaineseoksen, ilmanpaineen, ilmankosteuden ja lämpötilan vaihteluja. Järjestelmää on käytetty useiden vuosien ajan Husqvarnan moottorisahoissa, ja 545 FX/FXT on ensimmäinen tällä älykkäällä, työtä helpottavalla toiminnolla varustettu raivaussaha.

– AutoTune™-toiminto varmistaa moottorin optimaalisen suorituskyvyn. Riittää, että käynnistät sahan ja ryhdyt töihin. AutoTune™-toiminto säätää moottorin asetukset olosuhteisiin sopiviksi. Käyttäjän ei tarvitse huolehtia säästä, tuulesta eikä muista ulkoisista olosuhteista, sanoo Lasse Strandell, Husqvarnan kouluttaja ja tuoteasiantuntija.

Uudet toiminnot

545 FXT -mallissa on myös ominaisuuksia, jotka puuttuivat sen edeltäjästä. Kiihtyvyys tyhjäkäynnistä maksiminopeuteen on nopeaa, minkä ansiosta tärinät ja häiriöt vähenevät.  Käyttöaika täydellä polttoainesäiliöllä on huomattavasti pidempi, ja uusi käynnistystoiminto ei vaadi rikastinta.

– Uusi käynnistystoiminto helpottaa käynnistystä ja ehkäisee käynnistymisongelmien ilmenemistä, joihin myös ammattikäyttäjät voivat joskus törmätä, jatkaa Strandell.

Toinen käynnistystä koskeva uutuus on turvatoiminto, joka estää terän pyörimisen, kun kone käynnistetään.

– Käyttäjä voi rauhallisin mielin aktivoida käynnistimen, käynnistää laitteen, kiinnittää sen valjaisiin, siirtyä työkohteeseen, kiihdyttää kaasutinta ja aloittaa raivaamisen.

Markkinajohtaja

Lasse Kaubak toimii Nordfor Training & Consulting AB:n kouluttajana. Tämän lisäksi hän on työskennellyt myös metsän- ja linjaraivauksen parissa isoissa metsäyhtiöissä jo 20 vuoden ajan. Hänellä on selkeä näkemys 545 FXT -raivaussahasta.

– Se on markkinoiden paras saha ergonomian ja käytettävyyden kannalta. 545 FXT on ylivertainen, ja Husqvarnan raivaussahat ovat yleisesti ottaen valovuosia kilpailijoitaan edellä. Siitä ei tarvitse puhua sen enempää, Lasse Kaubak toteaa.

Hän arvostaa aivan erityisesti AutoTune™-toimintoa.

– Käsisäätöisissä sahoissa kaasutinta joutuu usein säätämään tehon lisäämiseksi. Nyt sitä ei tarvitse tehdä, ja se helpottaa ja tehostaa merkittävästi käyttöä. Puhumattakaan käyttömukavuudesta.

Tärkeät yksityiskohdat

Kaubak arvostaa myös polttoainetehokkuutta, nopeaa kiihtyvyyttä ja helppoa käynnistystä.

– On tosi mukavaa, ettei käynnistäminen vaadi rikastimen käyttöä – pelkkä käynnistys riittää,  Lasse Kaubak lisää.

Hänen mielestään 545 FXT -raivaussahan vahvuutena on kokonaisuus – se on suunniteltu ajatuksella.

– Useat eri ominaisuudet tekevät tästä sahasta todella suorituskykyisen työkalun ammattikäyttöön, Lasse Kaubak sanoo lopuksi.

Husqvarna metsänraivaussahat

MAINOS: Husqvarna
Lue lisää