MAINOS: Husqvarna

Tehokasta metsänraivausta ammattilaisille

Raivaussahan kaasutinta ei tarvitse enää säätää käsin. Husqvarnan 545 FXT AutoTune™ -raivaussaha säätää asetukset automaattisesti. Tämä ainutlaatuinen raivaussaha on suunniteltu suorituskykyiseen ja tuottavaan ammattikäyttöön.
545 FXT on ensimmäinen raivaussaha, jossa on AutoTune™ -toiminto.

Käsisäätöisellä kaasuttimella varustetuissa moottoreissa esiintyy usein toimintahäiriöitä ammattimaisessa raivaustyössä. AutoTune™ -toiminto säätää moottorin asetukset optimaalisiksi ja kompensoi automaattisesti polttoaineseosten, korkeuden, ilmankosteuden ja lämpötilan vaihteluja. Järjestelmä on havaittu toimivaksi, ja sitä on käytetty useiden vuosien ajan Husqvarnan moottorisahoissa. 545 FXT on ensimmäinen raivaussaha, joka on varustettu tällä älykkäällä toiminnolla.

– AutoTune™ -toiminto varmistaa työkalun optimaalisen suorituskyvyn. Riittää, että käynnistät sahan ja ryhdyt töihin. AutoTune™ -toiminto säätää asetukset olosuhteisiin sopiviksi. Käyttäjän ei tarvitse huolehtia säästä, tuulesta eikä muista ulkoisista olosuhteista, sanoo Lasse Strandell, Husqvarnan kouluttaja ja tuoteasiantuntija.

Uudet toiminnot

545 FXT -malli sisältää myös ominaisuuksia, jotka puuttuivat aiemmasta 345 FXT -mallista. Tämä ammattimainen raivaussaha kiihtyy nopeammin tyhjäkäynnistä maksiminopeuteen, mikä vähentää värinää ja häiriöitä. Sen käyttöaika yhdellä säiliöllisellä polttoainetta on huomattavasti pidempi, ja siinä on uusi käynnistyssäätö, joka ei edellytä rikastinta.

– Uusi käynnistystoiminto helpottaa käynnistystä ja ehkäisee käynnistymisongelmien ilmenemistä. Myös ammattikäyttäjät törmäävät niihin joskus, Lasse Strandell toteaa.

Toinen käynnistystä koskeva uutuus on turvatoiminto, joka estää terän pyörimisen laitteen lähtiessä käyntiin.

– Käyttäjä voi rauhallisin mielin aktivoida käynnistyssäädön, käynnistää laitteen, kiinnittää sen valjaisiin, siirtyä työkohteeseen, kiihdyttää käynnistyssäätötilasta ja aloittaa raivauksen.

Markkinajohtaja

Lasse Kaubak toimii Nordfor Training & Consulting AB:n kouluttajana. Tämän lisäksi hän on työskennellyt myös metsän- ja linjaraivauksen parissa isoissa metsäyhtiöissä jo 20 vuoden ajan. Hänellä on selkeä näkemys 545 FXT -raivaussahasta.

– Se on markkinoiden paras saha ergonomian ja liikuteltavuuden kannalta. 545 FXT on ylivertainen, ja Husqvarnan raivaussahat ovat yleisesti ottaen valovuosia kilpailijoitaan edellä. Siitä ei ole kahta kysymystäkään, Lasse Kaubak toteaa.

Hän arvostaa aivan erityisesti AutoTune™ -toimintoa.

– Käsisäätöisissä sahoissa kaasutinta joutuu usein säätämään tehon lisäämiseksi. Nyt sitä ei tarvitse tehdä, ja se helpottaa käyttämistä. Tämä raivaussaha on erittäin miellyttävä työkalu.

Ratkaisevat tekijät

Kaubak arvostaa myös polttoainetehokkuutta, nopeaa kiihtyvyyttä ja yksinkertaistettua käynnistysmomenttia.

– On tosi mukavaa, ettei tarvitse huolehtia rikastustoiminnosta. Riittää, että käynnistää laitteen, Lasse Kaubak lisää.

Hänen mielestään 545 FXT -raivaussahan vahvuutena on kokonaisuus – se on suunniteltu ajatuksella.

– Useat eri ominaisuudet tekevät tästä sahasta todella suorituskykyisen työkalun ammattikäyttöön, Lasse Kaubak sanoo lopuksi.

Husqvarna metsänraivaussahat

MAINOS: Husqvarna
Lue lisää