MAINOS: Kärki-Agri Oy

Biologinen säilöntä ei tarkoita vain halvempaa hintaa

Biologisten säilöntäaineiden esiinmarssi 2000-luvulla on ollut nopeaa ja muuttanut pysyvästi tapaamme tehdä säilörehua myös Suomessa. Alussa tuotteiden halvempi hinta synnytti suuren osan kysynnästä, mutta tänä päivänä sisältö ratkaisee. Säilörehua ei tehdä kevein perustein, vaan sen laatu määrittää koko vuoden tuloksen. Lue siis pidemmälle, saatat oppia jotain, jolla nostat tilasi säilörehun laatua sekä tuotannon kannattavuutta pysyvästi paremmaksi. Tilaa ensi kauden aineet nyt, ennakkomyynti käynnissä!

Hyvästä säilörehusta puhuttaessa nousevat yleensä esiin vain ulkoiset seikat, moitteeton haju ja maku. Tärkeitä asioita ne ovatkin, mutta mahtaako hyvään säilörehuun kuulua lisäksi jotain muuta? Kyllä kuuluu. Osa kutsuu sitä lypsättävyydeksi ja toiset voimaksi. D-arvo, sulavuus ja energia - rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Säilörehun todelliset tuotannolliset vaikutukset nojaavat siis aina rehun sisältöön eikä tätä voi ihmisaistein arvioida. Tätä sisältöä on nopeasti käyneessä, biologisessa säilörehussa eniten. Mitä nopeampi pH:n pudotus, sitä enemmän säilörehuun saadaan ladattua voimaa ja lopputuloksena on rehu, joka tuottaa hyvin ja sillä on helppo ruokkia.

Tiesitkö, että puhdas maitohappokäyminen tuottaa erittäin raikkaan ja maittavan säilörehun? Satsaus biologiseen säilöntäaineeseen avaa mahdollisuuden tuottaa huippurehua, joka kestää kaikki haju- ja makutestit sekä tuotosvertailut.

Alun perin muuten ajateltiin, että Suomessa ei voi tehdä säilörehua ilman AIV-happoja. Nykyään tiedetään onneksi paremmin. Seuraavassa katsaus joulukuussa 2020 julkaistuun, riippumattoman neuvontajärjestön tekemään tutkimukseen, jossa selvitettiin eri säilöntäaineiden vaikutuksia rehun käymislaatuun sekä märällä että esikuivatulla rehulla.

Sil-All voitti hapot säilöntäainevertailussa

Tutkimuksessa vertailtiin erilaisten säilöntäaineiden suorituskykyä tyypilliseen säilörehunurmeen, johon oli keinotekoisesti lisätty maakontaminaatiota luomaan olosuhteisiin lisähaasteita. Sil-All 4x4+ osoittautui parhaaksi säilöntäaineeksi kaikilla mittareilla mitattuna (mm. pH, ammoniakkityppi, voihappo). Taakse jäivät kaikki neljä erilaista happoa sekä suolat ja muut biologiset. Huomaa voihapon määrät märässä rehussa – Sil-All oli joukon ainoa säilöntäaine, jonka rehuun ei voihappoa tullut koejärjestelyistä huolimatta!

Uutuustuote lämpenemisen estoon

Tuomme kaudelle 2021 Sil-All 4x4+ rinnalle uuden Magniva Platinum -säilöntäaineen. Uutuustuote vastaa erinomaisesti lämpenevien rehujen haasteisiin patentoidun Lactobacillus hilgardii -bakteerikannan avulla. Säilörehu voidaan avata vain 15 päivää rehunteosta ja silti rehu pysyy jopa 5 vuorokautta pidempään viileänä.

Lämpenemisen esto tulee tarpeeseen mikäli vanhat rehuvarastot alkavat ehtyä ja uutta satoa pitää saada nopeasti syöttöön. Lämpenemisen estoa tarvitaan myös kasvukauden lopulla syys-lokakuussa, kun kesän rehuja aletaan syöttämään. Siilotyöskentely, muovin laatu ja esimerkiksi rehun irroitustapa vaikuttavat luonnollisesti paljon rehun lämpenemiseen. Meiltä vinkit myös tähän, ota yhteyttä!

MAINOS: Kärki-Agri Oy
Lue lisää