MAINOS: Kärki-Agri Oy

Varmista seosrehun maittavuus kesäkuumalla

Lämmin ateria kuuluu ihmisille ja viileä ateria eläimille. FreshFoss on tuote, joka estää seosrehun lämpenemisen ja arvokkaiden ravinteiden hajoamisen. Tuote on turvallinen käyttää: jauhemainen, myrkytön, biohajoava, eikä se syövytä apevaunua. Mikä tärkeintä, seosrehu pysyy viileänä. Vain viileä seosrehu on maittavaa ja tuottavaa.

Seosrehun lämpeneminen on merkittävä ongelma, vaikkakin monen osatekijän summa. Aina lämpenemistä ei voi ennaltaehkäistä, mutta onneksi ongelman voi ratkaista siinä hetkessä. Käytä FreshFossia silloin kun ongelma on käsillä, se kannattaa aina.

Syönnin varmistaminen tai jopa lisääntyminen on yksistään riittävä syy tuotteen käytölle. Vielä tärkeämpi syy on seosrehun ravintosisällön säilyttäminen, sillä ruokinta perustuu suunniteltuun ravintoainesaantiin, joka lämpenemisen vuoksi muuttuu täysin toisenlaiseksi. Tämä epätasapaino muuttaa tuotantoa tehottomaksi eikä tilanteen korjaamiseen ole nopeita keinoja. Lämpeneminen täytyy yksinkertaisesti vain estää silloin kun sitä tapahtuu.

Syitä lämpenemiselle on oikeastaan vain yksi: Täydelliset olosuhteet. Seosrehu on täydellinen kasvualusta mikrobien kasvulle, koska se sisältää runsaasti proteiineja, hiilihydraatteja, paljon kosteutta, riittävästi happea jne. Samoista arvokkaista ravinteista taistelevat siis mikrobit seosrehussa ja mikrobit lehmän pötsissä. Tilallisen tulee varmistaa, että jälkimmäinen saa kaiken mahdollisen. Älä anna luonnon voittaa tässä asiassa.

FreshFoss on testivoittaja

Ratkaisuja seosrehun viileänä pitämiselle on vertailtu puolueettoman neuvontajärjestön, SEGESin toimesta vuonna 2019. FreshFoss oli testin selkeä voittaja pitäen seosrehun viileänä pidempään kuin mikään muu nestemäinen tai jauhemainen ratkaisu.

Testiympäristönä oli tyypillinen 260 lehmän maitotila Tanskassa ja kolmen päivän tutkimuksiin liittyi kolme erilaista koejärjestelyä kesäisessä n. 21-22 asteen lämpötilassa. FreshFoss oli ylivoimainen niin käsin tehdyssä sokkotestissä, aerobisen stabiiliuden mittauksissa kuin mikrobimäärään perustuvassa vertailussa. Lue lisää tutkimuksen tuloksista tästä.

Voiko seosrehun lämpenemistä estää muilla tavoin?

Seosrehun lämpeneminen on seurausta mikrobien toiminnasta ja lisääntymisestä. Kaikki toimenpiteet, jotka vähentävät mikrobien määrää tai lisääntymisen mahdollisuuksia, pitävät seosrehun pidempään viileänä. Mikäli seosrehua pystytään tekemään kahdesti päivässä yhden sijaan, ongelma lieventyy. Säilörehun teossa tiivistys ja muovitus sekä syöttövaiheessa nopeus ja rehun irrotustapa vaikuttavat myös merkittävästi. Eniten asiaan vaikuttavat kuitenkin ilman lämpötila ja kosteus. Nyt kesää vasten asiaan kannattaa todella tarttua. Ota yhteyttä aluevastaaviimme ja laitetaan asia kuntoon!

FreshFoss on jauhemainen tuote ja se toimitetaan 25 kg säkeissä. Tuotetta annostellaan sellaisenaan seosrehun joukkoon, samaan aikaan kuin muutkin kuivat, jauhemaiset komponentit. Luomutiloille on saatavilla FreshFoss Green.

MAINOS: Kärki-Agri Oy
Lue lisää