Tänä vuonna pikkujoulut vietetään pienellä porukalla tai perheen kesken, mutta onneksi mauista ja tunnelmasta ei tarvitse tinkiä.
Perinteiset suomalaiset herkut ovat kivunneet ruokatrendien huipulle ja ovat mainio valinta myös pikkujoulupöytään. Etenkin kalan ystävälle tämä kattaus on aivan ehdoton. Ruoat valmistuvat nopeimmillaan alle vartissa ja katoavat lautasilta taatusti sitäkin nopeammin. Vinkki! Hyödynnä ohjeita myös aattoillan alkupalapöydässä.
Superhelpot saaristolaisleivät
Makea saaristolaisleipä ja suolainen graafilohi ovat täydellinen makupari ja helppoakin helpompi juhlanaposteltava. Jujuna on, että leivät paahdetaan ennen täyttämistä. Rapeat graafikala-saaristolaisleivät
Silliä ja perunaa uudella tavalla
Perinteiseen yhdistelmään tulee uudenlainen twisti, kun paistat puikulaperunat pannulla tai paahdat ne uunissa. Kokoa kypsästä perunasta ja sillistä konstailematon mutta herkullinen cocktailpala. Paahdetut puikulat ja silli
Klassikko seesaminsiementen kera
Mätitahnalla täytetyt kananmunat ovat herkku, joka hurmaa vuodesta toiseen. Saat muniin uutta makua paahdetuilla seesaminsiemenillä. Mätitahnalla täytetyt kananmunat
Kalaisat ruisnapit
Luonnonkalasäilykkeestä syntyy hetkessä herkullinen täyte ruisnapeille. Piparjuurella maustettu tuorejuusto sopii täydellisesti yhteen kotimaisen kalan kanssa. Luonnonkala-ruisnapit
Mehevä punajuuripiirakka
Punajuuripiirakka on maukas ja näyttävä herkku, jonka pohja syntyy esikaulitusta voitaikinasta. Mausteina on pestoa, balsamiviinietikkaa ja timjamia. Helppo punajuuripiirakka
Fetalla ja pinaatilla täytetyt joulutortut
Kyllä, joulutorttu voi olla myös suolainen. Kukan muotoiset tortut näyttävät hauskoilta ja ovat yllättävän helppotekoiset. Suolaiset joulutortut
Mainiot pororullat
Kylmäsavuporolla täytetyt rieskarullat kätkevät sisäänsä kevätsipulia, pippurista tuorejuustoa ja crème fraîchea. Hunaja tuo makuyhdistelmään ripauksen makeutta. Pororullat
Lakkoja yllätysmaustein
Kuka olisi arvannut, että lakat ja salmiakki sopivat näin hyvin yhteen! Makuhermoja kutkuttava lakkavanukas kootaan pieniin kulhoihin ja koristellaan turkinpippurirouheella ja raakalakritsijauheella. Lakkavanukkaat


