MAINOS

Tänä kesänä grillataan ribsejä, burgereita ja kotimaista kalaa

Mainos: K-Ruoka 11.05.2018
Mureat ribsit, herkulliset hampurilaiset sekä grillattu ja savustettu kala ovat kesän 2018 suosituimpia grilliherkkuja.
Glaseeratut tribsit
Broileri-vuohenjuusto
Savustettu lahna

Kesän suosikkiruokiin kuuluvat ehdottomasti grillissä tirisevät lihat, kalat ja kasvikset.
K-koekeittiö ja K-Ruoan ammattilaiset ovat jälleen koonneet maistuvan kattauksen vinkkejä ja reseptejä grillaukseen. Mitä teillä grillataan tänä kesänä?

Suussa sulavat ribsit
Ribsit ja muut luulliset lihat valmistetaan hitaasti, ensin kypsentäen matalassa lämpötilassa keittämällä tai uunissa ja sitten nopeasti grillaten. Grillauksen aikana lihoja kannattaa valella grillauskastikkeella, jotta ne eivät kuivu. Kärsivällisyys on ribsien grillauksessa valttia – lopputulos palkitsee varmasti. Kokeile viikonloppuna bourbon-viskillä ja hunajalla maustetulla BBQ-kastikkeella glaseerattuja ribsejä tai colaribsejä, joiden kastike maustetaan colalla sekä sriracha-kastikkeella.

Klassikkolisäke ribseille on amerikkalaistyylinen coleslaw eli kaali-majoneesisalaatti, jota voi tuunata mieleisekseen eri aineksilla ja mausteilla.

Tuhmia burgereita huippukokin resepteillä
Television Tof Chef -kilpailusta sekä tuoreesta Burgerimies-ohjelmasta tuttu Akseli Herlevi on burgerien asiantuntija, joka suunnitteli tälle kesälle 10 herkullista Naughty BRGR -reseptiä. Maistuisiko kunnon mässyburgeri tai klassinen makupari broileri ja vuohenjuusto? Naughty BRGR -uutuustuotteet kuten pihvit, majoneesit ja juustot löydät omasta K-ruokakaupastasi.

Grillijuhliin sopii mainiosti runsas burgeribuffet, josta jokainen syöjä voi koota itselleen sellaisen hampurilaisen kun haluaa. Hampurilaissämpylät voit leipoa jo juhlia edeltävänä päivänä tai oikaista isoilla Pirkka-hampurilaissämpylöillä.

Todellinen yllätys syntyy, kun tarjoat grillijuhlien jälkiruokapöydässä makeita vaahtokarkkiburgereita tai suklaa-kirsikkaslidereita eli minihampurilaisia.

Grillaa ja savusta kalaa
Erilaisten lihojen ohella kesägrillissä valmistuu myös maukas kala. Suomalaisten luonnonkalojen suosio on kasvussa ja ne maistuvat sekä kokonaisina että fileinä. Halstratut silakat voi kypsentää hiilloksella tai avotulella, kalapalat voi pujottaa vartaisiin kasvisten kanssa ja paloitellut kuhafileet piilotetaan nyytteihin ja tarjotaan hunajaisen kaprismaustevoin kanssa.

Savustettaviksi sopivat parhaiten rasvaiset kalat kuten siika, silakka, muikku, lahna, lohi sekä nieriä. Kokeile esimerkiksi savustettua lahnaa, josta riittää useammallekin syöjälle. Käytä grillissä savustukseen savustuspussia tai -laatikkoa tai hanki erillinen savustuspönttö tai kätevä sähkösavustin. Savustuspurujen valinta on helppoa kunhan muistaa, että purun tulee olla kuivaa, käsittelemätöntä ja pihkatonta. Savukalan lisukkeena tarjotaan perinteisesti kermaviili- tai jogurttikastiketta, jonka voi maustaa oman pihan yrteillä kuten tillillä, ruohosipulilla tai kevätsipulilla. Tiesitkö, että myös juustoja voi savustaa?

 

MAINOS