MAINOS

Kuuman burgerikesän suosikit – näillä vinkeillä teet herkullisimmat hampurilaiset

Mainos 08.06.2018
Kesän hittiburgerit valmistuvat rennolla otteella grillissä. Muutama hyödyllinen nyrkkisääntö takaa maukkaimman makuelämyksen!

 

Itse tehdyt burgerit ovat suositumpia kuin koskaan. Hampurilainen ei ole enää pelkkää pikaruokaa, vaan valmistukseen satsataan toden teolla myös kotikeittiössä. Mehevä sämpylä, laadukas pihvi, oikeanlainen juusto sekä huolella valittu kastike ovat kesän parhaiden burgereiden kulmakivet.

Valitse maut oikein

Kuohkea briossisämpylä on monen mielestä paras pohja hampurilaiselle. Tänä kesänä voit yllättää perinteisen sämpylän lisäksi vaikka hiilenmustalla briossisämpylällä, joka komeilee myös uuden K-Ruoka-lehden kannessa. Burgerin täytteissä kannattaa muistaa kohtuus ja satsata muutamaan yhteensopivaan makuun, esimerkiksi makeaksi karamellisoidun punasipulin sekä sinihomejuuston yhdistelmään.

Herkullisin pihvi syntyy noin 20 prosenttia rasvaa sisältävästä naudanlihasta, johon rasva tuo sopivasti makua. Pihvin päälle nostetaan paistamisen loppuvaiheessa viipale juustoa, joka ehtii sulaa juuri sopivasti ennen hampurilaisen täyttämistä. Valmiit, suomalaisesta lihasta valmistetut pihvit kuten Pirkka naudan burgerpihvi tai Pirkka broileriburgerpihvi on helppo kypsentää paistinpannulla tai grillissä. Kasvisvaihtoehtona hampurilaisen välissä voi tarjota suomalaisia Pirkka härkäpapupihvejä tai vaikkapa reilun kokoisia portobellosieniä.

Hampurilaiskastike valitaan pihvin mukaan. Kala- tai kasvispihvin kanssa sopii esimerkiksi raikas hernetartarkastike, kun taas jauhelihapihvin tai kanan kaveriksi sopii savuisen tulinen chipotleketsuppi. Suolaisen burgerin väliin sopivat kastikkeissa myös makeahkot maut, esimerkiksi K-ruokakaupoissa yksinoikeudella myynnissä olevan Naughty BRGR -sarjan punasipulihilloke.

Juustoissa on mistä valita: valitsetko sinihomejuuston, sulatejuuston, cheddarin, goudan vai kenties täyteläisen vuohenjuuston? Salaatti, tomaatti sekä majoneesi viimeistelevät hampurilaisen. Mausta perusmajoneesi uudella tavalla ja kokeile jalapenomajoneesia tai paahdettua paprikamajoneesia.

Millainen on sinun suosikkiburgerisi?

Top Chef -voittaja ja Naughty BRGR -hampurilaisketjun omistaja Akseli Herlevi on oikea burgerimies. Hänen mielestään hampurilainen on maailman paras ruokakeksintö, sillä sen väliin mahtuu koko maailma. Herlevi suunnitteli K-Ruoan kesään 10 herkullista hampurilaisreseptiä, joiden joukosta löytyy muun muassa tuhti mässyburgeri, avokado-halloumiburgeri, klassinen suosikki broileri-vuohenjuustoburgeri sekä tietysti ravintolaketjun oma lippulaiva Naughty burger.

Lihan ystävät rakentavat burgerinsa perinteisen pihvin ympärille: premium naudanlihaburger, chorizohampurilainen, BBQ-burgeri tai sinihomejuustohampurilainen ovat maistuvia vaihtoehtoja klassikoista pitäville. Kalaa ja kanaa suosivat voivat testata ennakkoluulottomasti esimerkiksi korealaista lohiburgeria, raikasta haukihampurilaista tai hedelmäistä kanahampurilaista. Kasvishampurilaiset ovat nyt kunnon mättöä, joiden välissä maistuvat mustapapupihvit, rapeat kasvisjauhispihvit tai grillattu halloumi-juusto.

Tänä kesänä grillijuhlien suosikki on tietysti burgeribuffet, jossa jokainen syöjä saa koota itselleen juuri sellaisen hampurilaisen kuin haluaa! 

 

MAINOS