MAINOS: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!
Sima

Takuuvarman perussiman ohjeen löydät täältä. Näillä vinkeillä onnistut siman teossa taatusti:

1. Aloita ajoissa! Sima valmistuu jääkaapissa noin viikossa. Huoneenlämmössä valmistusaika on nopeampi, ja sima on valmista jo noin kolmen päivän kuluttua.

2. Paras sima syntyy laadukkaista ja raikkaista raaka-aineista; pese siis käyttämäsi sitruunat hyvin harjalla. Lisäksi tarvitset ison astian (kuten ämpärin) ja puhtaita pulloja. Huolellisesti pestyt muoviset limsa- tai kivennäisvesipullot tai lasiset viinipullot toimivat mainiosti!

3. Kiehauta reseptin vesimäärästä vain puolet ja lisää loppu vesi kylmänä. Näin jäähdyttelyä ennen hiivan lisäämistä tulee vähemmän!

4. Lisää hiiva vasta kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen nesteeseen. Jos neste on liian lämmintä, hiiva lakkaa toimimasta eikä simasta tule kuplivaa.

5. Tykkäätkö tummasta ja täyteläisestä, vai vähän vaaleammasta ja kevyemmästä simasta? Fariinisokerin määrä vaikuttaa siman väriin ja makuun: mitä enemmän fariinisokeria, sitä tummempi ja täyteläisempi sima.

6. Siman maulla saa leikitellä! Voit maustaa juomaa mielikuvituksesi mukaan. Tämän vapun hitissä, verigreippisimassa sitruuna korvataan verigreipillä, ja maustetaan sima vielä mintulla. Ihanan raikasta! Piristäviä vaihtoehtoja perinteiselle simalle ovat myös piristävä limettisima sekä sopivan pureva inkiväärisima.

 

Vappupiknikillä siman kaverina maistuvat purkkisalaatti ja täytetyt munkit

Kun sima on valmista, on aika aloittaa vappupiknikin suunnittelu! Piknikin voi viettää perinteisesti puistossa, tai kattaa sen ihan vain kotipihalle.

Pikniktarjoiluissa ei tarvitse hienostella! Jos haluat yhdistää näppärästi vapun perinteiset herkut; nakit ja perunasalaatin, kokoa koko porukalle hauskat vappuhodarit. Perunasalaatin voit ostaa helposti valmiina, tai tehdä sen itse: onko suosikkisi kermainen vai kirkas versio? Jos salaatti tuntuu sinkoilevan pikniklautaselta minne sattuu, on ratkaisu mainio purkkisalaatti.

Suolainen piirakka kulkeutuu piknikille isossa vuoassa tai rasiassa annospaloiksi leikattuna: valitse tyylikäs juustopiirakka, kaikkien suosikki feta-parsakaalipiirakka tai superhelppo Dijon-kinkkupiirakka.

Ja mitä olisikaan vappu ilman munkista sokerisia sormia? Perinteiset munkit saavat hillosydämen, ja hauskat pikkumunkit keväisen mangotäytteen. Gluteenitonta ruokavaliotakaan noudattavien ei tarvitse jäädä ilman vappumunkkeja – Pirkan palkitusta gluteenittomasta pakastetaikinasta valmistuvat uskomattoman mehevät gluteenittomat munkkirinkelit.

MAINOS: K-Ruoka