MAINOS: K-Ruoka

Näin grillaat elämäsi parhaat ribsit

Suussa sulavat ribsit ovat kasvattaneet huimaavasti suosiotaan, ja niitä grillataankin lähes jokaisella suomalaisella takapihalla ja terassilla pitkin kesää. Näillä vinkeillä teet elämäsi parhaat ribsit!
Glaseeratut ribsit

Ribsit valmistetaan pääasiassa naudan tai porsaan kylkipaloista. Naudan liha on voimakkaamman makuista ja kuivempaa, porsaan liha taas hieman pehmeämpää ja rasvaisempaa.

Näin onnistut täydellisissä ribseissä:
1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla.
2. Valmista marinadi ribseille, kokeile vaikkapa colamarinadia. Mittaa Coca-Cola, ketsuppi, chilikastike, etikka ja öljy kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri ja mausteet. Keitä muutama minuutti.
3. Mausta liha suolalla. Sivele pintaan noin 1/3 marinadista.
4. Kääri ribsit leivinpaperin ja folion sisään ja kypsennä 150 asteessa 2–3 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista.
5. Grillaa lihan pinta rapeaksi kuumassa grillissä marinadilla valellen. Leikkaa liha paloiksi luiden välistä.

Kokeile myös näitä reseptejä!
- BBQ-ribsit
- Glaseeratut ribsit
- Ribsit ja kirsikkainen BBQ-kastike
- Savuiset omenaribsit
- Savustetut BBQ-ribsit
- Korealaiset ribsit

Älä päästä ribsejä kuivahtamaan!
Ribsien grillauksen suurin sudenkuoppa on lihan kuivahtaminen. Vältät sen, kun keität ribsejä ensin suolavedessä 40-60 minuuttia eli kunnes liha alkaa irrota luista. Vettä tarvitaan vain sen verran, että ribsit juuri peittyvät. Mausta liha keittämisen jälkeen valitsemillasi mausteilla. Ribsit voi keittää jo edellisenä päivänä!

Keittoliemi kannattaa hyödyntää! Keitä liemi kasaan ja käytä sitä grillauskastikkeena. Lihoja kannattaa valella koko grillauksen ajan, jotta ne eivät kuivu.

Ribsit voi valmistaa kätevästi myös uunissa:
1. Paista ribsejä ensin 1 ½ tuntia miedolla lämmöllä, 125-150 asteessa.
2. Puolentoista tunnin jälkeen laita uunin grillivastukset päälle ja jatka paistamista vielä noin 5–10 minuuttia.
3. Myös uunissa valmistaessa kannattaa pitää huolta lihan kostutuksesta. Valele ribsejä grillikastikkeella paiston ajan!

MAINOS: K-Ruoka