Tätä juustokakkua leipoivat viime itsenäisyyspäivänä sadat suomalaiset, tuorejuusto loppui kaupasta - - Maaseudun Tulevaisuus
MAINOS: K-Ruoka

Tätä juustokakkua leipoivat viime itsenäisyyspäivänä sadat suomalaiset, tuorejuusto loppui kaupasta

Yli 300 ylistävää arvostelua ja täydet viisi tähteä K-Ruoka.fin kävijöiltä eivät voi olla väärässä – mustikkajuustokakku on tullut juhlapöytiimme jäädäkseen!
Mustikkajuustokakku

”Tätä on tarjottu meillä jo isänpäivänä ja itsenäisyyspäivänä – mutta emme saa tarpeeksemme, katamme tämän myös joulupöytään!”

”Paras juustokakku, jota olen koskaan syönyt!”

Tällaisia kommentteja kakku sai lukijoiltamme viime vuonna – eikä suotta! Kakun suosio oli kiirinyt ennen itsenäisyyspäivää niin suureksi, että sen täytteessä käytetty Pirkka vaniljatuorejuusto jopa loppui kaupoista.

Mustikkajuustokakun maineen salaisuus lienee sen helpossa valmistamisessa sekä raikkaassa, meille suomalaisille tutussa mustikan maussa. Tämän juustokakun valmistuksessa onnistuu myös leipuri, jolla on jauhopeukalo keskellä kämmentä. Mustikan metsäisen maun lisäksi täytteeseen ripotetaan vielä kardemummaa, joka vie ajatukset pullantuoksuiseen mummolaan.

Ja jos tänä vuonnakin vaniljatuorejuusto pääsee hupenemaan kauppojen hyllyiltä, annamme pienen vinkin; kakku onnistuu myös vaniljasokerilla maustetusta tavallisesta tuorejuustosta!

Katso mustikkajuustokakun resepti ja ohjevideo sivuiltamme!

Jos mustikkajuustokakku ei ole mieleesi, katsasta seuraavat reseptit – sopisiko joku niistä itsenäisyyspäivän juhlapöytäänne?

Suolaista:
Piimäjuusto
Porotartar
Hasselbackan punajuuret ja aurajuustokastike
Naudan sisäpaisti

Makeaa:
Itsenäisyyspäivän mustaherukkakakku
Mustikkamarmoroitu juustokakku
Lakkajäädyke
Piimäpannacotta

MAINOS: K-Ruoka