MAINOS

Kaalimaan runsasta satoa kerätään nyt!

Mainos 19.07.2017
Oletko kaalifani? Katso maistuvimmat kaalireseptit ja tutustu samalla kaalimaan uusiin tuttavuuksiin: värikkäisiin kukkakaaleihin, varsiparsakaaliin ja suippokaaliin.

 

Kukkivat kaalit ovat parhaimmillaan

Kukkakaali on herkullinen niin raakana kuin kypsänäkin. Raakana se on oiva tarjottava vihannestarjottimella, keitetty kukkakaali sopii sosekeittoihin, gratiineihin sekä paahdettuna lisäkkeeksi esimerkiksi liharuoille. Kokeile myös helposti valmistuvaa kukkakaaliriisiä, grillattuja kukkakaalipihvejä tai valmista kukkakaalista pohja kesäisille pizzoille.

Oletko jo päässyt tutustumaan luonnostaan erivärisiin kukkakaaleihin? Kokeile rohkeasti lilaa, vihreää ja oranssia kukkakaalia, joita voit käyttää tavallisen kukkakaalin tapaan! Maistuisiko vaikkapa marinoitu kukkakaalisalaatti?

Romanescu-kukkakaali on kukinnoltaan tummanvihreä ja kartiomainen. Tätä kukkakaalilajiketta voit käyttää valkoisen kukkakaalin tapaan.

Parsakaali eli broccoli on parhaimmillaan nuppujen ollessa vielä pieniä. Useimmat tuntevat parsakaalin tummanvihreäkukintoisena, mutta satunnaisesti saatavilla on myös lilaa lajiketta. Parsakaali on erinomainen gratiineissa, piirakoissa ja sosekeitoissa.

Bimi-tuotemerkillä myytävä broccoliini on varsiparsakaali, parsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin risteytys. Bimi on maultaan pehmeän makea ja maistuva kaali. Sen kaikki osat, varret mukaan lukien, ovat syötäviä. Varsiparsakaalin voi syödä paistettuna, grillattuna tai höyrytettynä vaikkapa kalan lisäkkeenä.

Tunnetko jo mustakaalin, kurttukaalin ja suippokaalin?

Kaaliklaaniimme kuuluvat myös valko- ja punakaali, kiinankaali, ruusukaali, lehtikaali, mustakaali, kyssäkaali, savoijinkaali, kurttukaali ja suippokaali. Näistä kaalimaan kakaroista valmistat monenlaiset herkut!

Esimerkiksi tuttu valkokaali on verraton salaateissa, keitoissa, laatikoissa ja kaalikääryleissä. Punakaalia käytetään tavallisesti raasteena salaateissa. Kokeile myös maukkaita punakaaliröstejä tai näyttäviä kesärullia. Mustakaalista kokkaat vaikkapa sieni-juurestäytteisiä mustakaalikääryleitä.

Trendikkäästä lehtikaalista valmistat niin wokit, pastat, vihersmoothiet kuin rapean rouskuvat lehtikaalisipsit.

Tutusta kiinankaalista voi valmistaa kimchiä eli korealaista hapatettua kiinankaalia, joka sopii erityisesti possun lisäkkeeksi.

Savoijinkaali eli kurttukaali sopii mainiosti mehevään kaalilasagneen. Tätä herkkua maistettuasi et kaipaa enää perinteistä pastalasagnea!

Suippokaali on Suomessa uudehko kaaliperheen tuttavuus, jonka makea maku sopii niin salaatteihin, keittoihin kuin pataruokiin.

Kyssäkaali, toiselta nimeltään kaalirapi, on maultaan mieto. Kyssäkaali on herkullista nauriin tai lantun tavoin dippivihanneksena ja sosekeiton aineksena.

Voimakkaan makuinen ruusukaali eli brysselinkaali sopii parhaiten voimakasmakuisten liharuokien, kuten lampaan tai poron lisäkkeenä. Kokeile vaikkapa katajanmarjoilla maustettua ruusukaalia.

 

 


MAINOS