MAINOS

Näitä suomalaiset kokkaavat juhannuksena – Katso TOP 10 hittireseptit!

Mainos 16.06.2017
Juhannuksena herkutellaan tutuilla suosikkiruoilla ja uusilla ruokahiteillä. Katso, mitkä ovat suosituimmat juhannusreseptit.

 

1. Uudet perunat

Uudet perunat kuuluvat kesään ja maistuvat monessa muodossa. Kokeile perunavartaita ja grillattuja perunoita tai nauti keitetyt perunat sillin kera. Mutta miten uudet perunat keitetään?

2. Ribsit
Ribsit ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten grilleissä huimaa vauhtia. Mehevien ribsien salaisuus on hidas kypsentäminen ennen grillausta. Kokeile maustaa ribsejä vaikkapa cola-juomalla?

3. Lohi
Juhannuksen juhlapöytään kuuluu perinteisesti silli, mutta raikkaalle uunilohelle löytyy aina tilaa keskikesän kalapöydässä. Mintulla ja limetillä maustetusta mojitouunilohesta syntyy raikas lisä juhannusjuhliin.

4. Savustaminen
Savustettu kala kuuluu monen juhannuspöytään. Tiesitkö, että savustimeen voi laittaa kalan kaveriksi myös katajanoksan tai mustaherukanlehtiä antamaan lisää makua? Muista myös sokeripalat, jotta kala saa upean värin.

5. Janojuomat
Mehuista ja virvoitusjuomista saa aikaan ihania juomia, joilla kelpaa kippistää juhannukselle. Juhannuksena kannattaa kokeilla trendikkäitä mocktaileja.

6. Coleslaw
Raikas coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti maistuu juhannuksen mausteisten grilliherkkujen kanssa. Kokeile myös tuunattua versiota, fenkolicoleslawta.

7. Burgerit ja sliderit
Hampurilaiset valmistuvat helposti grillissä. Parhaat burgerit syntyvät itse tehdyillä sämpylöillä. Ihanan kuohkeat briossisämpylät sopivat loistavasti juhannuksen gourmet-burgereihin. Kokeile myös trendikkäitä miniburgereita eli slidereita.

8. Raparperi
Alkukesän sateet ovat kasvattaneet raparperit suuriksi ja mehukkaiksi. Kesän kaunein mansikka-raparperipiirakka koristellaan suloisilla leteillä ja ristikolla. Jos haluat oikaista, katso helpon raparperipiirakan resepti, joka onkin yksi juhannuksen suosituimmista jälkiruoista.

9. Vohvelit ja letut
Vohvelit ja letut ovat suosiossa kesät talvet, mutta mikään ei voita muurikkapannulla paistettuja lettuja tuoreiden kesämarjojen ja jäätelön kera. Jos mielestäsi enemmän on enemmän, kokeile ihania överivohveliwrappeja, joiden täyttämiseen vain mielikuvitus on rajana!

10. Jälkiruoat grillissä
Juhannuksen hauskin jälkiruoka syntyy pääruoan tavoin grillissä. Pujota vartaisiin marinoitua melonia, ananasta ja nektariinia ja nauti sormin tai hedelmäsalaatiksi sekoitettuna. Muista myös jäätelö!

Mitä juhannuksena syötäisiin?


MAINOS