Tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus - Tule töihin maailman moderneimmalle sahalle - - Maaseudun Tulevaisuus
MAINOS: Metsä Fibre

Tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus - Tule töihin maailman moderneimmalle sahalle

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa Raumalle maailman moderneimman sahan. Tuotannon on määrä käynnistyä sahalla vuoden 2022 kolmannen neljänneksen aikana. Nyt yhtiöllä on käynnissä uuden sahan henkilöstön rekrytointi.
Metsä Fibren Raumalle rakennettava saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa.

Raumalle rakennettava uusi saha on kaikkien aikojen suurin sahainvestointi Suomessa. Investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja sahan vuosituotanto on 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Rakennettava saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa. Uusi saha tulee työllistämään suoraan noin 100 henkilöä.

Osaksi huippuammattilaisten tiimiä

”Sahan rakentaminen merkitsee suurta määrää täysin uusia työpaikkoja Raumalle. Olemme käynnistäneet operaattoreiden rekrytoinnin, ja ensimmäisessä vaiheessa haemme 30 henkilöä uudelle sahalle. Rauman saha tulee olemaan sekä teknologialtaan että työskentelytavaltaan täysin uudenlainen saha sekä Suomen että maailman mittakaavassa. Tämän vuoksi operaattorit käyvät ensin valmennusohjelman, jossa heille koulutetaan uusi teknologia ja toimintatavat. Haemme henkilöitä, joilla on sopiva osaaminen, koulutustausta sekä asenne”, sanoo Rauman sahan rekrytoinnista ja koulutuksesta vastaava tehdaspäällikkö Liisa-Maija Perävainio.

Saha tulee olemaan jatkuvakäyntinen, ja työskentely keskitetään työpisteiden sijaan keskusvalvomoon. Toimintamallissa keskeistä on henkilöstön moni- ja syväosaaminen sekä käyttäjäkunnossapito. Valmennusohjelmaa räätälöidään jokaiselle henkilökohtaisesti ja sisältöön vaikuttavat henkilön koulutus ja työkokemus. Valmennukseen sisältyy työskentely Kyrön, Lappeenrannan, Merikarvian, Rengon tai Vilppulan sahalla ja teoriakoulutukset. Valmennusohjelman kesto on noin vuoden, jonka jälkeen alkavat työt upouudella sahalla Raumalla.

”Odotamme uusilta tiimiläisiltämme hyviä yhteistyötyötaitoja, oma-aloitteista ja ratkaisukeskeistä työskentelytapaa sekä vahvaa halua kehittää omaa ja organisaation osaamista. Lisäksi arvostamme innostusta uuteen teknologiaan ja työskentelyyn konenäön ja automatiikan parissa.”, Perävainio kertoo.

Tarjolla ainutkertainen tilaisuus – nyt on mahdollisuus päästä mukaan maailmanluokan projektiin, jollaista ei kaikille tule vastaan koskaan.

Rauman saha
Vuosituotanto                                         750 000 m
Puunkäyttö vuodessa                            1,5 miljoonaa m
Raaka-aine                                            mänty
Investoinnin arvo                                   200 miljoonaa euroa
Työntekijät                                             100 henkilöä
Työllisyysvaikutukset                             500 henkilöä
Työllisyysvaikutus rakennusaikana       1 500 henkilötyövuotta
Hae mukaan huipputiimiin                     www.metsafibre.com/raumansahalle

MAINOS: Metsä Fibre
Lue lisää