MAINOS: Metsänhoitoyhdistys

Metsänomistajien verkkopalvelu OmaMetsä on avattu

OmaMetsä on metsänomistajien uusi sähköinen palvelukanava, jossa voi hallinnoida metsäomaisuuttaan ja pitää yhteyttä omaan metsäasiantuntijaan.

Metsänhoitoyhdistysten jäsenilleen tarjoaman sähköisen verkkopalvelun OmaMetsän voi ottaa käyttöön heti ja tutustua oman metsän tietoihin.

– Metsänhoitoyhdistykset ottavat palvelun käyttöön vaiheittain ja tiedot täydentyvät, kun kehitys etenee, kertoo Petri Takalo, OmaMetsä-projektiryhmän puheenjohtaja ja Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen johtaja.

Miksi OmaMetsä?

– Tavoitteena on metsänomistajan monipuolisin verkkopalvelu. Tämä on ainutlaatuinen sen suhteen, ettei palvelun käyttäjä sitoudu vain yhteen toimijaan, kuvaa Juha Laitinen, hankkeen projektipäällikkö ja Metsänhoitoyhdistysten palvelu Oy:n kehityspäällikkö.

– Moni metsänomistaja on tottunut käyttämään sähköisiä palveluja ja tämä vastaa erityisesti heidän tarpeisiinsa. Mutta metsänhoitoyhdistyksissä palvellaan henkilökohtaisesti edelleen myös joka toimistolla, Laitinen muistuttaa.

OmaMetsässä kohti tulevaisuutta

Kuluvan vuoden aikana palveluun tuodaan myyntiin, sopimusten hallintaan ja viestintään liittyviä ominaisuuksia. Myöhemmin palvelusta löytyy myös laskutukseen, verotukseen, sopimuksiin ja mm. hiilitaseeseen liittyviä asioita.

Ominaisuudet tulevat metsänhoitoyhdistysten jäsenten käyttöön.

– Vuoden kuluttua tarjolla on jo runsaasti toimintoja, kuten mobiilisovellus, asiakirjojen sähköinen arkisto, sähköiset allekirjoitukset sekä valtuutukset, Takalo kuvaa.

Palvelun kautta voi hankkia esimerkiksi taimikonhoitopalvelun tai käynnistää puukaupan.

– Viestin voi laittaa hyvin matalalla kynnyksellä ja sitä helpottaa vuoden lopulla käyttöön saatava mobiilisovellus, Laitinen muistuttaa.

– OmaMetsän avulla yhteys omaan metsänhoitoyhdistykseen ja metsäasiantuntijaan tehostuu, kun metsänomistaja näkee palvelussa ajantasaisen tiedon metsistään, Takalo mainitsee.

Metsänomistaja voi merkitä omia paikkojaan kartalle ja lähettää kuvaviestin esimerkiksi tuulenkaadoista omalle metsäasiantuntijalleen.

– Aikanaan toimihenkilö voisi metsäkäynnillä ottaa kuvan, paikantaa sen kartalle ja lähettää palvelussa metsänomistajalle. Se on todellista reaaliaikaista huolenpitoa, Juha Laitinen visioi.

OmaMetsästä löytyy
- Metsätilan tiedot
- Puustotiedot
- Arvio puuston arvosta
- Peruskartta ja metsätilan ilmakuva
- Puun hintatiedot
- Ajankohtaisia blogeja

OmaMetsässä voit
- ottaa yhteyttä metsäasiantuntijaan ja pyytää tarjousta
  metsänhoitopalveluista tai käynnistää puukaupan
- tutustua metsänhoitoyhdistyksen palveluihin

Myöhemmin OmaMetsä-palveluun tuodaan
- Sopimukset, mittaustodistukset, myyntitositteet
- Hiilitasetiedot
- Verotukseen liittyvät asiat

Jatkossa voit allekirjoittaa sopimuksia sähköisesti tai valtuuttaa toisen hoitamaan metsäasioitasi. Voit merkitä omia tärkeitä paikkoja, esim. sienipaikkasi sekä liittää mukaan tekstiä ja kuvaa.

Palvelun voi ottaa käyttöön osoitteessa omametsa.fi

MAINOS: Metsänhoitoyhdistys
Lue lisää