MAINOS: Nibe

5 kysymystä maalämmöstä

Miksi hankkisin maalämmön? Mihin maalämpö sopii? Paljonko maalämmöllä säästää? Mitä maalämpö maksaa? Minkälainen maalämpöpumppu on kotiini sopivin?
NIBE

1. Miksi hankkisin maalämmön?

Maalämpö säästää rahaa ja luontoa. Se on uusiutuvaa energiaa ja tuo säästöjä pienten lämmityskustannusten myötä. Maalämmöstä riittää energiaa yleensä kattamaan lähes kokonaan talon lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tarpeet, jolloin sisäänrakennettu varaenergialähde, sähkövastus, ei kytkeydy päälle kuin harvoin.

Maalämpö on monipuolinen; se tekee taloon lämmön ja lämmittää käyttöveden, mutta sen lisäksi samaan hallintaan voi liittää ilmanvaihtokoneen, viilennyksen ja aurinkosähkön*.

Maalämpö säästää myös aikaa, sillä se on vaivaton ja sen automatiikka huolehtii lämmityksen toiminnasta.

*) Tämä on mahdollista NIBE maalämpöpumppujärjestelmissä mallista riippuen.

2. Mihin maalämpö sopii?

Ekologinen ja käytössä edullinen maalämpö on uudisrakentajien suosiossa. Yhä useammin öljykattilakin vaihdetaan maalämpöpumppuun, sillä maalämpö sopii hienosti myös vesipatteritaloihin.

3. Paljonko maalämmöllä säästää?

Maalämmön myötä ostettavan energian osuus lämmityksessä pienenee ja lämmittämisen kustannukset voivat pienentyä jopa 75 %. Kurkkaa säästölaskurista paljonko sinun kodissasi maalämmöllä voisi säästää. Laskurin löydät sivuilta www.nibe.fi.  Maalämpö on myös hyvä turva sähkön hinnannousuun, koska vain noin alle neljännes lämmityksestä on ostosähköä.

4. Mitä maalämpö maksaa?

Maalämmössä alkukustannus on suurempi kuin ilma-vesi- tai poistoilmalämpöpumpussa, mutta käyttökustannukset ovat pienemmät.  Investoinnin suuruus riippuu kohteesta ja järjestelmästä. Saat hinnan lähimmältä NIBE jälleenmyyjältäsi.

5. Minkälainen maalämpöpumppu on kotiini sopivin?

Pyydä asiantuntijalta kattava mitoituslaskelma, missä huomioidaan mm. tarvittava lämmitysenergian määrä, käyttöveden kulutus, mahdollisen nykyisen energiakaivon syvyys sekä erityistarpeet. Samalla saat lisätietoja projektista, mm. lämpökaivon poraukseen tai öljykattilan poistoon liittyen. Mitoituslaskelman saat lähimmältä NIBE jälleenmyyjältä tai lähettämällä sähköpostia: mitoitus@nibe.fi.

Lisätietoja: www.nibe.fi

Mitä etuja NIBE S -sarjan maalämpöpumpussa on?

S-sarjan invertterimaalämpöpumput kätkevät sisäänsä monia arkea helpottavia ominaisuuksia ja ovat yksinkertaisia käyttää. Suuren kosketusnäytön opastava ohjaus neuvoo käyttäjää tekemään oikeita säätöjä.

Sisäänrakennetun wifin avulla lämpöpumppu on helppo liittää nettiin ja voidaan ottaa käyttöön myUplink etäseurantapalvelu, minkä jälkeen lämpöpumpun ja siihen liitettyjen laitteiden valvonta ja haluttaessa hallinta on yhtä lähellä kuin älypuhelin, tabletti tai tietokone. Fiksuilla myUplink-lisätarvikkeilla voit hienosäätää entisestään kotisi sisälämpötilaa ja ilmanvaihtoa.

Myös vaihto vanhasta maalämpöpumpusta S-sarjan maalämpöpumppuun on turvallista, sillä automatiikka vahtii, ettei energiakaivo pääse jäähtymään liikaa.

Tutustu NIBE S -sarjaan ja myUplink-etähallintaan: www.nibe.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyydä tarjous NIBE maalämpöpumpusta 8.8.2021 mennessä ja voit voittaa NIBE S1255 maalämpöpumpun kotiisi! Lue lisää ja osallistu

MAINOS: Nibe