MAINOS: Privanet

Mullistava suomalainen lehtilannoite palauttaa viljelymaan sinkki- ja mangaanitasapainon

Tiesitkö, että maailmassa käytetään noin 10 miljardia alkaliparistoa, jotka päätyvät ongelmajätteeksi? Tracegrow on kehittänyt ainoana yrityksenä maailmassa teknologian, jonka avulla käytettyjen alkaliparistojen hivenaineista, sinkistä ja mangaanista, voidaan valmistaa tehokkaita ja puhtaita, maailman ekologisimpia sinkki- ja mangaanipohjaisia mikroravinnetuotteita maanviljelyyn.


Tracegrow on vuonna 2012 perustettu suomalainen cleantech-yritys, jonka liiketoiminta perustuu kiertotalouteen. Se on kehittänyt ainoana yrityksenä maailmassa teknologian, jonka avulla käytettyjen alkaliparistojen hivenaineista, sinkistä ja mangaanista, voidaan valmistaa tehokkaita ja puhtaita, maailman ekologisimpia sinkki- ja mangaanipohjaisia mikroravinnetuotteita maanviljelyyn.

”Meillä on käsissämme ainutlaatuinen suomalaisen insinöörityön synnyttämä huippuinnovaatio. Se on teknologia, joka ratkaisee osaltaan ihmiskunnan suurimpia ekologisia haasteita. Tavoitteemme on olla globaalin kiertotalouden tunnustetuin mikroravinteita maanviljelyyn valmistava yritys. Olemme kasvuyritys ja tavoittelemme 100 miljoonan euron liikevaihtoa muutaman seuraavan vuoden aikana. Olemme kesän aikana solmineet jälleenmyyntisopimuksen Berner Oy:n kanssa Suomessa”, sanoo Tracegrow Oy:n toimitusjohtaja Tatu Leppänen.

Tracegrow’n ensimmäinen tuotantolaitos valmistui Kärsämäellä, missä mikroravinnetuotteiden tuotanto käynnistyi kesäkuussa 2018. Yhtiön tuotantolaitos sekä tuotteet ovat saaneet lannoitevalmistajalta vaadittavat Suomen ja Euroopan Unionin viranomaisten hyväksynnät ja Suomea koskevan hyväksynnän tuotteen käyttämisestä luomutuotantoon. Tracegrow on Cleantech Finland -verkoston jäsen ja se oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnon saajaksi vuonna 2017.

Megatrendit ja ekologiset haasteet Tracegrow’n liiketoiminnassa
Tracegrow’n liiketoimintaan liittyvät useat globaalit megatrendit sekä ekologiset haasteet, kuten väestönkasvu, köyhtyvä viljelysmaa, nälänhätä, luonnonvarojen tuhlaus, ilmastonmuutos, vesien rehevöityminen sekä kasvava jäteongelma. Tracegrow’n puhtaan teknologian innovaatio tuo ratkaisun kahteen globaaliin ongelmaan: käytettyjen alkaliparistojen hivenaineiden ekologiseen uudelleen käyttöön sekä niiden puutteesta kärsivän viljelysmaan ravitsemiseen ja siten maailman ruuantuotannon lisäämiseen.

”Maailmanlaajuinen tarve synnyttää kestävää kehitystä tukevia ratkaisuja on luonut merkittävän uuden talouden alan, jonka kasvu kiihtyy entisestään. Sustainable farming eli kestävän kehityksen maatalous on yksi tämän näkyviä merkkejä samoin kuin valtioiden herääminen paristojätteiden ympäristöhaittoihin”, sanoo Leppänen.

Tracegrow’n menestystarinaan voi osallistua Privanetin AROUND-palvelussa
Maamme tarvitsee lisää virtaa. Tracegrown rahoituskierros on käynnissä Privanetin AROUND-palvelussa osoitteessa around.fi. Rahoituskierroksella kerätyillä varoilla Tracegrow tukee liiketoimintansa kasvua ja kansainvälistämistä. Rahoituskierroksen koko on 2,5-5 miljoonaa euroa ja osakekohtainen merkintähinta on 7,19 euroa.


MAINOS: Privanet