MAINOS: Soilfood

Uudenlainen tapa lietteen väkevöintiin tehostaa lietelannan käyttöä lannoituksessa

Väkevöinti tehostaa lietelannan käyttöä lannoitteena. Suoraan altaaseen toimitettu nestemäinen NPKS-lannoite tasaa lietteen ravinnetasapainoa ja lisää erityisesti kaliumia sekä liukoista, heti kasvien saatavilla olevaa typpeä.

Soilfood Boost NPKS on väkevä nestemäinen orgaaninen lannoite, jonka typestä merkittävä osa vapautuu hyvin nopeasti kasvien käyttöön, kuivallakin kasvukaudella. Orgaaninen lannoitevalmiste ei happamoita maata ja tuotteen sisältämä orgaaninen aines lisää maaperän biologista aktiivisuutta. Tuotteet soveltuvat myös luomuviljelyyn.

Erityisesti laimeat lietelannat ovat hyviä väkevöintikohteita: väkevöinnin myötä hehtaarikohtaiset levitysmäärät pienenevät jopa puolella, jolloin työteho paranee ja lannoitteita kannattaa kuljettaa kauemmillekin lohkoille. Pienemmät levitysmäärät vähentävät myös peltomaan tiivistymisriskiä.

Edullinen kaliumlannoitus 

Soilfood Boostit mahdollistavat korkeat satotasot luonnonmukaisessa tuotannossa, ja tarjoavat myös tavanomaiseen tuotantoon edullisen tavan esimerkiksi kaliumlannoitukseen. Pääravinteiden lisäksi Boostissa on rikkiä, magnesiumia, sinkkiä ja natriumia.  

Boost NPKS on erinomainen lannoite pelloille, joissa on selkeä kaliumin tarve ja kasveille, jotka käyttävät runsaasti kaliumia, kuten nurmelle, sokerijuurikkaalle ja perunalle. Kalium säätelee kaikilla kasveilla nestetasapainoa. Riittävä kaliumlannoitus turvaa kasvin kasvun stressaavissa olosuhteissa. Boost NPKS -lannoitetta voidaan käyttää nurmilla, joilla on selkeä kaliumin puutos.

Tyypillisesti parhaimman vastineen nurmien kaliumlannoitukselle antavat hietamaat. Savimailla kannattaa analysoida varastokaliumin määrä ja tutkia kaliumarvoja säilörehuanalyyseistä.

Kotimainen ravinteiden kierrätys vähentää riippuvuutta tuontilannoitteista

Soilfood on orgaanisten lannoitteiden sekä maanparannusaineiden markkinajohtaja ja edelläkävijä Suomessa. Tavoitteemme on, että viljelijäasiakkaillamme on parhaiten hoidetut peltomaat. 

Yhdistämme agronomisen osaamisen ja laadukkaat, testatut tuotteet. Luomme kiertotaloutta jalostamalla maatalouden korkealaatuisiksi lannoitteiksi ja maanparannusaineiksi teollisuuden orgaanisia sivuvirtoja. Näin varmistamme, että Suomessa jo olevat ravinteet kierrätetään, jolloin vähennetään ruokatuotantomme riippuvuutta ulkomailta tuotetuista tuotantopanoksista.

Haluamme luoda kestävää ruokaketjua. Tuoteturvallisuus on meille todella tärkeä asia. Teemme kaikissa päätuoteryhmässämme huomattavasti lainsäädännön vaatimuksia tarkempia analyysejä.

Soilfoodin maatalouden asiantuntijat laskevat tilakohtaiset lannoitusratkaisut.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous >>

MAINOS: Soilfood
Lue lisää