MAINOS: SSAB Europe

Katseet pellon kasvukuntoon

MEROX kantaa huolta Suomen peltojen kunnosta. Mikäli peltomme halutaan säilyttää nykyisessä kasvukunnossa etenkin happamuuden osalta, kalkitusaineita olisi levitettävä vainioillemme vähintään miljoona tonnia vuodessa. Viime vuosina käyttömäärä on pahimmillaan jäänyt jopa alle puoleen tästä.

Viljelijöiden taloudellinen ahdinko vaikuttaa asiaan, mutta on syytä laskea tarkasti, missä kohtaa tilanpitoa säästöt kannattaa tehdä. Kalkituksen laiminlyönti nakertaa pellon kasvukuntoa ja korjattavan rehun laatua salakavalasti.

Pellon on saatava tarvitsemansa annos happamuutta torjuvaa ainetta riittävän korkean pH:n ylläpitämiseen. Edullisella BESTON® -maanparannustuotteella happamuus saadaan helposti ja kestävästi kuriin. Jatkuva matalamman tasoinenkin BESTON®-maanparannusinvestointi happamuutta vastaan estää satotason hiipumisen. Jatkuvalla ylläpidolla vältytään myös suuremmalta kertainvestoinnilta, kun peltoja kalkitaan säännöllisesti. BESTON®-maanparannustuotteessa on pH:ta nostavan ominaisuuden lisäksi monia kasvin kannalta tärkeitä hivenaineita.

Kolmen, neljän vuoden välein levitetty BESTON®-maanparannustuote takaa, että maan ravinteet ovat kasveille käyttökelpoisessa muodossa. Tasapainoisesti varttunut rehu näkyy myös karjasuojan puolella eläinten terveydessä ja tuotoksessa. Pellon kasvukunto on ykkösasia, josta koko tilanpidon kannattavuus lähtee liikkeelle. Kalkitus on halvin "fosforilannoite", sillä fosforin liukoisuus on parhaimmillaan pH:n ollessa 6,5 – 7,5 tasolla. Maanparannustuotteiden sisältämät ravinteet on otettava huomioon kalkitusta suunniteltaessa, jotta pH:n noston lisäksi saataisiin myös muut ravinteet paremmalle tolalle.

BESTON®-maanparannustuotteet ovat erittäin tasalaatuisia, sillä niiden valmistusprosessia tarkkaillaan kaiken aikaa. Näytteitä otetaan tasaisin väliajoin, jotta BESTON®-maanparannustuotteita käyttävät viljelijät voivat olla varmoja pelloilleen levittämänsä kalkituserän maan kasvukuntoa parantavasta vaikutuksesta. Mikä parasta, BESTON®-maanparannustuotteet täyttävät myös luomutuotantoon asetutut tiukat vaatimukset.

Lue lisää täältä

 

MAINOS: SSAB Europe