Korkealaatuista terästä ja BESTON®-kalkituskuonaa - - Maaseudun Tulevaisuus
MAINOS: SSAB MEROX

Korkealaatuista terästä ja BESTON®-kalkituskuonaa

Korkealaatuisen suomalaisen teräksen ja raudan valmistuksessa syntyy sivutuotteena kuonia, jotka ovat erinomaisia maanparannusaineita. Kiertotalous materiaalien uusiokäyttöineen on tänä päivänä arvostettua. Käyttämällä BESTON®-kalkituskuonaa viljelijä tietää olevansa oikealla asialla niin peltojen kasvukunnon turvaamisessa kuin hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Kalkitusaineena BESTON®-teräskuona toimii kalsiittien tapaan ja masuunikuona vastaavasti dolomiittikalkkien tyylillä.  Suomen maaperä on hapanta ja kasvien ravinteiden otto, maan muokkaus ja lannoitus sekä huuhtoutuminen happamoittavat peltojamme joka vuosi lisää.

Luomutuotantoonkin hyväksytyt BESTON®-kalkituskuonat nostavat pH:ta sekä lannoittavat ja kuohkeuttavat maata.

Kalkitus parantaa tilan kilpailukykyä. Kun pellon pH on kunnossa, voidaan lannoitusmäärää laskea sadon vähenemättä. Kalsiumin lisäksi kuonissa on magnesiumia ja useita kasvien kannalta tarpeellisia hivenaineita kuten kuparia.

Kokonaiskustannuksiltaan kuonat ovat muita kalkitusaineita edullisempia, sillä mukana tulee mukava määrä kasveille tarpeellisia hivenaineitakin.

Kaikki BESTON®-kalkituskuonat muodostuvat erikokoisista rakeista, mikä tekee niistä erittäin hyviä maaperän kuohkeuttajia. Vaikutusta lisää vielä kalsiumin otollinen reagointi maa-aineksen kanssa. Rakeiden huokoisuus lisää niiden pinta-alaa ja pitkäaikaista kalkitustehoa. BESTON®-kalkituskuonan pH:ta parantava vaikutus pysyy tutkimusten mukaan yllättävän tasaisena useita vuosia.

BESTON®-kuonat ovat poikkeuksellisen tasalaatuisia, sillä niiden valmistusprosessia tarkkaillaan herkeämättä. Jatkuva näytteiden otto tasaisin väliajoin takaa sen, että BESTON®-kalkituskuonaa käyttävät viljelijät voivat olla varmoja pelloilleen levittämänsä kuonaerän maan kasvukuntoa ja hivenainetasoa parantavasta vaikutuksesta.

Lue lisää tästä

MAINOS: SSAB MEROX