Kuitit hukassa metsäveroilmoitukselta? - MT-TV - Maaseudun Tulevaisuus
MAINOS: Stora Enso

Kuitit hukassa metsäveroilmoitukselta?

Onko metsäveroilmoituksen teko turhan työläs savotta? Kuitit hukassa ja ajopäiväkirja auton hansikaslokerossa? Nyt on aika ottaa nykyaikaiset työkalut käyttöön, jättää paperiset lomakkeet historiaan ja automatisoida veroilmoituksen täyttäminen ja lähetys.

eMetsä-palvelu tuo metsänomistamisen kertaheitolla 2020-luvulle tuomalla sekä metsänhoidon että metsäveroilmoitukset kätevästi kotisohvalta hoidettaviksi. Palveluun sisältyy myös eMetsä Mobiili -sovellus, jolla tallennat helposti sekä kuitit kirjanpitoon että täytät matkapäiväkirjaan retket omaan metsääsi. eMetsä on Stora Enson tarjoama ilmainen palvelu, joka on avoin kaikille metsänomistajille.

eMetsä panostaa käytännönläheiseen taloushallintaan. Palvelussa käytössäsi on metsäverotukseen helppo kirjanpito­ohjelma, jonne voit tallentaa tulot, menot ja pitkävaikutteiset verovähennykset, kuten metsävähennyksen. Kun kaikki tositteet on tallennettu, eMetsä muodostaa valmiiksi täytetyt veroilmoituksen ja arvonlisäverolaskelman, jotka voidaan lähettää palvelusta sähköisesti verottajalle. 


Tiedot näppärästi talteen eMetsä Mobiilissa

eMetsässä on oma kuittiarkisto niille metsätalouden ostoille, jotka ovat metsäverotuksessa vähennyskelpoisia. Kuittien kanssa toimiminen on tehty helpoksi eMetsä Mobiilissa: ostoskuitista, esimerkiksi raivaussahan bensakuitista, napataan kuva ja täytetään oston tiedot sovellukseen. Palvelussa kuitit pysyvät tallessa sähköisesti ja mikä parasta, ne summautuvat täysin automaattisesti oikeisiin kohtiin verolomakkeille.

Toinen hyödyllinen ominaisuus on sovelluksen Matkapäiväkirja. Omalle metsälle suuntautuvat matkat ovat verovähennyskelpoisia. Matkapäiväkirjaan on helppo merkitä reissun tiedot, ja palvelussa ne myös pysyvät tallessa verotukseen liittyvän kuuden vuoden säilytysvelvollisuuden mukaisesti. 

Jos sinulla taas on tuloja tai metsänhoitomenoja Stora Ensosta, ne löytyvät automaattisesti verovuoden kirjanpidosta. Voit myös tallentaa helposti muutkin kuin Stora Enson kautta tulleet metsätulot ja -menot. 

Asiakkaat ovat kokeneet palvelun hyödyllisenä ja kätevänä.
– Hirveän hyvä apu, siellä on valmiina esimerkiksi meidän kaikki metsäyhtymän tuotot. Minun ei tarvitse tehdä muuta kuin lisätä vain kulut, niin siinä on pohja valmiina veroilmoitukselle, kertoo metsänomistaja Maija Aronen. Nyt takavuosien helmikuun viimeisen päivän kuittien etsintä, vero-oppaiden pläräily ja kilpajuoksu kelloa vastaan jo naurattaa.


Näin otat eMetsän käyttöön

Ennen kuin lataat sovelluksen kännykkään, luo tili eMetsään verkkoselaimella. Alkuun pääseminen on helppoa: metsänomistajana yksinkertaisesti tilaat omat tunnuksesi osoitteesta www.emetsa.fi. Sitä varten tarvitset vain verkkopankkitunnukset tunnistautumiseen sekä sähköpostiosoitteen. 

eMetsä on ilmainen palvelu, jonka käyttö ei edellytä asiakkuutta Stora Ensoon.

Tilaa nyt tunnukset, ja aloita helpompi metsänomistaminen: emetsa.fi

eMetsä Mobiili on ladattavissa veloituksetta Apple Storesta ja Google Play -sovelluskaupasta. 

 

Elämässä mukana – Stora Enso

MAINOS: Stora Enso