MAINOS: Stora Enso

Osaatko ennustaa, miltä metsäsi näyttää vuonna 2039?

Helppokäyttöinen virtuaalinen metsäsuunnitelma tuo aivan uutta kipinää metsänhoitoon. Voit kotisohvalta tai omassa metsässä kannonnokassa jo kurkistaa, miltä metsäsi näyttää 20 vuoden kuluttua. Virtuaalimetsä saa suunnitelmat elämään todentuntuisina ja havainnollisena kuvamallinnuksena.

Stora Enso on kehittänyt uusia digitaalisia palveluja metsänomistajille, kun Metsäkeskuksen keräämät metsävaratiedot vapautuivat reilu vuosi sitten. Ilmainen, kaikille metsäomistajille avoin Virtuaalimetsä on yksi mielenkiintoisimmista uusista palveluista.

Virtuaalimetsä-sovellus yhdistää peliteknologiaa ja digitaalisessa muodossa olevaa metsätietoa kolmiulotteiseen ja perinteistä karttaa selvästi havainnollisempaan muotoon. Perinteisiin metsäsuunnitelmien karttoihin merkityt kuviot, kuutiot ja muut yksityiskohdat avautuvat helposti metsäalan ammattilaisille, mutta ne eivät välttämättä kerro maallikolle juuri mitään. Oman tietokoneen tai älypuhelimen näytössä oleva metsämaisema kertoo jo yhdellä silmäyksellä, miltä omilla palstoilla näyttää. Virtuaalimaailma kannustaa hoitamaan metsiä.


Virtuaalinen retki metsäpalstalle ja tulevaisuuteen

Virtuaalimetsä-sovelluksella omia metsäpalstoja voi tutkailla virtuaalisesti sekä maanpinnalta että lintuperspektiivistä – liikkua todentuntuisesti metsän sisällä. Samalla niistä näkee, millaisia vaikutuksia tehdyillä, tulevilla ja rästiin jäävillä hoitotöillä on metsän tilaan ja tuottoon 5-20 vuoden aikajänteellä. 

Moni palvelun käyttäjä on hämmästynyt näkymän aitoutta. Jos palstoilla vielä tehdään erillinen drone-kuvaus, oman metsämaiseman tunnistaa päätelaitteelta entistä paremmin, ja sieltä päästään erottelemaan myös puulajit ja niiden kunto. Kuvat kertovat metsän kasvun paremmin kuin metsäsuunnitelman sata sanaa tai numeroa, ja tulee oikein hinku tarttua raivaussahaan. Eipä ihme, että käyttäjäpalaute on ollut kiittävää. Helppokäyttöinen sovellus kannustaa ja antaa uutta intoa metsänhoitoon.


Näin otat Virtuaalimetsän käyttöön

Stora Enson Virtuaalimetsä-sovellus on avoin kaikille metsänomistajille. Käyttäjän tarvitsee vain rekisteröityä maksuttomaan eMetsä-palveluun. eMetsä-palvelusta löytyvät kartat ja tilakohtaiset metsävaratiedot. Ilmainen Virtuaalimetsä on lisäpalvelu, josta oman metsänsä näkee kuviokohtaisesti 3D-kuvana. Samalla havainnollistuu, miltä metsä näyttää nyt ja tulevaisuudessa, kun siellä toteutetaan erilaisia hoitotoimenpiteitä. 

Palvelu löytyy osoitteesta emetsa.fi. Palveluun rekisteröitymiseen tarvitaan sähköpostiosoite ja verkkopankkitunnukset. Henkilökohtaiset tunnukset luodaan rekisteröitymisessä, jonka jälkeen sovellukset voi ladata myös puhelimeen. 

eMetsä Mobiili ja Virtuaalimetsä ovat ladattavissa veloituksetta Apple Storesta ja Google Play -sovelluskaupasta. Tilaa tunnuksesi osoitteesta emetsa.fi.

 

Elämässä mukana – Stora Enso 

MAINOS: Stora Enso