MAINOS

Sokeri herättää makeimpia muistoja

Mainos: Suomen Sokeri 23.10.2018
Mikä yhdistää mopsikoiria ja kaikkien aikojen parasta syntymäpäivälahjaa? Suomen Sokeri keräsi kuluneen vuoden aikana suomalaisten makeimpia muistoja. Tarinoita saatiin yli 11 000 ympäri Suomen. Muistoja herättelemään myymälöiden sokerihyllyille tuotiin Suomen Sokerin 100-vuosijuhlan kunniaksi kolme retropakkausta: sokerityttö, marjat ja toppa.


"Minulla oli Pulmu-niminen mopsi, joka oli yksinkertaisesti sanottuna täydellinen koira. Se sai pentuja ja "vahingossa" minulle jäi kaksi: Sirkku ja Mini. Meidän kolmikko tunnettiin pitkään Kruununhaassa ja Linnunlaulun koirapuistossa sokerikoirina. Pulmu syntyi vuonna 1991."

"Lapsuudenkotini naapurissa, keltaisessa rintamamiestalossa, asui iäkäs mutta rautainen varamummoni. Hän keräsi kaikki naapuruston sokeripussit ja esikasvatti niissä taimia ennen ulos istuttamista. Siellä oli kaikki mahdolliset Suomen Sokerin pussit edustettuina hyötykäytössä."  

"Kansakoulun ensimmäisellä luokalla isäni haki minut usein ohi kulkiessaan koulusta ja keitti meille päiväkahvit. Se oli päivän juhlahetki. Kuppi maitokahvia, johon pistin kaksi palaa sokeria ja muusasin kotona leivottua pullaa pullamössöksi. Että se maistui ihanalle, kun kupin pohjalta sai pullan kyytipojaksi kahvin sekaan sulanutta sokeria! Siinä sai pieni onnellinen tyttö nauttia herkkuhetkistä isänsä levollisen ja ihailevan katseen alla."

"Olen köyhän mutta onnellisen lapsuuden viettänyt maaseudun tytöntyllerö. Jonkun tärkeän asian takia kävin siskojen kanssa kylässä lapsettomalla pariskunnalla kylässä. Tämä iäkäs Täti pahoitteli, ettei ollut mitään tarjottavaa meille ujoille ihanille tyttösille. Aikansa mietittyään hän tarjosi isosta lasisesta sokeriastiasta Sirkku-palasokeria. Hyväähän se oli. Isäntä komenti ottamaan vielä matkaevästä ja laittamaan sokeripalat korvan taakse. Meitä nauratti aivan simona."

"Minulla on lapsuudenkotini ullakkovarastosta löytynyt Suomen sokerin peltirasia, jonka kyljessä lukee Sokeria luonnosta. Sen takaa löytyy pullaresepti nimeltä Onnistunut pulla. Leivon pullan aina sillä ohjeella enkä ole koskaan epäonnistunut. Lisäksi minut tunnetaan ystäväpiirissäni maailman parhaan pullan leipojana."

" Polvenkorkuisena tuli mummolassa salaa maisteltua sokeria. Pistin pienen suussa kastellun sormeni mummon sokerikkoon, ja sitten tietysti takaisin suuhun. Tätä toistin makenannälkääni monta kertaa. Mummo ihmetteli, miten sokeri oli mennyt klimpeiksi. Vaari totesi sen varmaan johtuvan ilman kosteudesta. Mummo uskoi ja vaari iski minulle salaa silmää…"

Inspiroidu modernisoiduista retroresepteistä. Leivo tulevaisuuden muistot sataprosenttisesti suomalaisella Dansukker-taloussokerilla ja muilla Dansukker-tuotteilla.

www.suomensokeri.fi