MAINOS: Visit Jyväskylä

Ilo irti kesästä – vinkit lapsiystävälliseen lomaan Jyväskylän seudulla

Kotimaa on kesän ykkösmatkakohde. Lasten kanssa kannattaa suunnata Jyväskylän seudulle, jonne matka kaikkialta Suomesta taittuu helposti. Perillä riittää tekemistä huvipuistovierailusta Päijänne-risteilyyn ja kansallispuistossa samoiluun.
Kuva: Nokkakivi

Kesä-Jyväskylä on kenties parhaimmillaan aivan keskustan kupeessa sijaitsevassa Lutakon satamassa. Laajat nurmialueet kutsuvat lekottelemaan auringossa, ja sataman kahvilasta saa jäätelöt ja muut kesäherkut.

- Satamasta voi hypätä myös sisävesilaivojen kyytiin. Risteily Päijänteen aalloilla on ihana elämys lasten kanssa, Visit Jyväskylän markkinointiassistentti Tiia Masalin vinkkaa.

Uimaan voi pulahtaa esimerkiksi Lutakon uimarannalla sataman lähellä tai Tuomiojärven uimarannalla, joka on yksi jyväskyläläisten suosikkirannoista.

Sisävesiristeilyn ja uimisen lisäksi seudun vesistöihin kannattaa tutustua myös meloen. Useat yritykset tarjoavat melontapalveluja lapsiperheille.

- Vesistöjen lisäksi meillä on muitakin hienoja luontokohteita. Esimerkiksi Leivonmäen kansallispuiston helppokulkuisilla poluilla ja reiteillä on mukava patikoida lasten kanssa. Yksi reiteistä on esteetön, joten luontoon voi lähteä rattaidenkin kanssa.

Luontoretkeily onnistuu myös aivan Jyväskylän keskustassa, missä kaupungin vilinästä voi pujahtaa Harjun rauhaan. Näkötornista Harjun laelta on hienot näkymät joka puolelle kaupunkia.

Museoelämyksiä ja maailmankuulua arkkitehtuuria

Museoelämysten ja kulttuurin pariin on ihana uppoutua kesälläkin. Jyväskylässä on monia lasten innostuksen herättäviä museoita. Valtakunnallisesti ainutlaatuinen on esimerkiksi Suomen Ilmavoimamuseo, jossa voi sukeltaa Ilmavoimien vaiherikkaaseen tarinaan.

- Jyväskylä on tunnettu Alvar Aallon arkkitehtuurista, ja siihen kannattaa lastenkin kanssa tutustua ennakkoluulottomasti. Hieno kohde kesällä on esimerkiksi Säynätsalon kunnantalo. Myös vierailu Unescon maailmanperintökohde Petäjäveden vanhaan kirkkoon on elämys kaiken ikäisille, Masalin ehdottaa.

Vauhdikkaita aktiviteetteja ja huikaisevia maisemia

Liikunnallisesta tekemisestä nauttiville Jyväskylän seudulla riittää valinnanvaraa. Kesän suosikkilaji on minigolf, ja kylpyläaltaat sekä vauhdikkaat liukumäet houkuttelevat säällä kuin säällä. Kesän hurvitteluosuudesta vastaa tunnelmallinen Nokkakiven huvipuisto karuselleineen ja vuoristoratoineen.

Laajavuoressa, noin neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta voi kokeilla monenlaisia ulkoilma-aktiviteetteja alamäkipotkulautailusta frisbeegolfiin ja seikkailupuistossa kiipeilyyn. Laajavuoren 227 metrin korkeuteen kohoava huippu on mainio paikka eväsretkeilyyn ja maisemien ihailuun. Vielä korkeammalle uskaltautuvat voivat nousta Laajavuoressa sijaitsevan Matti Nykäsen hyppyrimäen näkötorniin huikaisevien näköalojen äärelle.

-  Tekemistä ja näkemistä Jyväskylän seudulla riittää ihan varmasti. Lisää vinkkejä voi kurkata nettisivuiltamme, jonne on listattu muun muassa ihania kesäkahviloita ja paikallisten suosikkipaikkoja, Masalin suosittelee.

visitjyvaskyla.fi/lapsiperheille
 

MAINOS: Visit Jyväskylä
Lue lisää