Loppukesän lomatärpit Jyväskylän seudulle - - Maaseudun Tulevaisuus
MAINOS: Visit Jyväskylä

Loppukesän lomatärpit Jyväskylän seudulle

Jyväskylän seutu on mainio lomakohde, jossa lasten kanssa riittää tekemistä matkan jokaiselle päivälle. Vaihtoehtoja löytyy huvipuistovierailusta kylpylässä polskimiseen – lue vinkit onnistuneeseen lomareissuun.
Tero Takalo-Eskola

1. Jyväskylän seudulla matkailijaa hemmotellaan upeilla järvimaisemilla. Vesistöistä voi nauttia uiden, mutta vähintään yhtä ihanaa on hypätä sisävesilaivan kyytiin ja antaa hiusten hulmuta laivan kannella. Lapset ovat aina tervetulleita Päijänne-Risteilyt Hildenin laivoille. Laivat lähtevät matkaan Lutakon satamasta läheltä Jyväskylän keskustaa.

2. Nokkakiven huvipuisto on tunnelmallinen puisto n. 20 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Puistossa on monipuolisesti laitteita kaikenikäisille: kaikista pienimmät huvipuistovieraat viihtyvät Peppi-karusellin kyydissä ja vähän vanhemmat vuoristoradalla. Vehreässä puistossa voi laitteista toiseen juoksemisen lomassa käydä paijailemassa myös lampaita.  

3. Jyväskylän seudulla on hienot puitteet kaikenlaiseen liikuntaan. Eri lajeja keilailusta seinäkiipeilyyn voi kokeilla Liikuntakeskus Hutungissa. Kesäaikaan Hutunkiin vetää erityisesti viihtyisä minigolfkeidas. 18-reikäisellä radalla haastetta ja hauskuutta peliin tuovat crazy-esteet. 

Hutungissa kannattaa kokeilla myös keilailua, joka kätevän elefanttirampin ja sivulaitojen ansiosta onnistuu myös perheen pienimpien kanssa. 

4. Laajavuori on aktiivisen lomailijan paratiisi. Laajiksen seikkailupuisto on yksi Pohjoismaiden suurimmista, ja puistossa riittääkin kiivettävää ja köysiliukuja lähes 2,5 kilometrin verran. Jo noin 3-vuotiaat pääsevät seikkailemaan junnuradoille, ja kokeneemmille löytyy haastavia ratoja. Mahanpohjassa tuntuu kutkutusta viimeistään siinä vaiheessa, kun liukuu 250 metrin pituisella köysiliu’ulla Laajiksen eturinteen yli.

Seikkailupuiston lisäksi Laajiksessa pääsee myös esimerkiksi laskemaan alamäkipotkulaudoilla ja testaamaan taitojaan frisbeegolfin parissa. 

5. Suomen Ilmavoimamuseo on valtakunnallisestikin ainutlaatuinen museo, jossa kävijä pääsee sukeltamaan Ilmavoimien jännittävään historiaan. Esillä on monia konetyyppejä, kuten yksi- ja kaksitasoisia lentokoneita 1900-luvun alkukymmeniltä, talvi- ja jatkosodan hävittäjiä ja sodanjälkeisen ajan suihkukoneita. Museokaupasta voi hankkia tuliaiset ja kahvilassa nauttia suolaisia ja makeita herkkuja.

6. Pohjoismaiden pisin vapaasti laskettava vesiliukumäki löytyy Peurungan kylpylästä Laukaasta. Vauhdikkaan 130-metrisen mäen lisäksi kylpylässä on myös 40-metrinen mäki sekä lastenaltaassa pienempi liukumäki. Myös hauskaa Wibit-vesikiipeilyrataa kannattaa testata. Kylpylän lisäksi Peurungassa on tarjolla monia muitakin aktiviteetteja ja ympärillä upea luonto. 

Elokuun alusta lähtien polskimaan pääsee myös AaltoAlvarissa, joka on monipuolinen vesiliikuntakeskus aivan Jyväskylän keskustan kupeessa. Lasten suosikkeja ovat aalto- ja koskialtaat sekä pitkä vesiliukumäki.

Lue lisää: visitjyvaskyla.fi/lapsiperheille

MAINOS: Visit Jyväskylä
Lue lisää