MAINOS: Visit Jyväskylä

Mitä tehdä talvilomalla - parhaat vinkit lomaan Jyväskylän seudulla

Jyväskylän seutu on mukava lomakohde lasten kanssa. Matka Jyväskylään taittuu näppärästi joka puolelta Suomea ja seudulla on runsaasti lapsiperheille sopivaa tekemistä. ”Lomaan talvisella Jyväskylän seudulla mahtuu aktiviteetteja laskettelusta beachfutikseen. Liikunnan lisäksi tarjolla on myös laadukasta kulttuuria”, vinkkaa Visit Jyväskylän lapsiperhemarkkinointia koordinoiva Tiia Masalin.
Peurunka
Vauhtia lomapäivään rinteistä ja vesiliukumäistä
 
Rinteissä viihtyville Jyväskylän seudulla on mainiot puitteet. Lasketteluvarusteisiin voi sonnustautua muun muassa Häkärinteillä ja Laajavuoren hiihtokeskuksessa eli Laajiksessa. Sekä Häkällä että Laajiksessa on sopivia rinteitä moneen taitotasoon ja lisäoppia voi hakea Werneri-hiihtokoulusta. Molemmissa hiihtokeskuksissa onnistuu laskettelun lisäksi myös hiihto, pulkkailu ja makkaranpaisto.
 
”Laajiksen Lumimaa on suunnattu lapsiperheille ja aloitteleville laskijoille. Helppojen rinteiden ohella alueelta löytyy pulkkamäki ja laavu, jonka kotakeittiössä voi paistaa taukomakkarat nälkäisille laskijoille”, kertoo Laajiksen toimitusjohtaja Lasse Niivuori.
 
Vauhtia lomapäivään voi hakea myös Peurungan kylpylän 130 ja 40 metriä pitkistä vesiliukumäistä ja Wibit-vesikiipeilyradalta. Viikosta 8 lähtien kylpylässä pääsee ihailemaan uutta revontuli-teemaa.
 
Altaaseen kannattaa pulahtaa myös vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa, jonka kylpylä- ja kuntouintialtaissa viihtyvät niin paikalliset kuin matkailijat. AaltoAlvarissa voi yhdistää ainutlaatuisella tavalla vesiliikunnan ja arkkitehtuurin, sillä käytössä on myös arkkitehti Alvar Aallon suunnitteleman vanhan puolen 25 metrin allas hyppytorneineen.
 
Hiekkaa varpaiden väliin talvellakin
 
Rantakeleistä haaveilevat saavat helpotusta talven keskelle Beach & Jump Parkista, jonka beach-kentillä voi pelata rantalentopalloa tai -futista. Hiekkakenttien lisäksi hauskanpitoon houkuttelevat trampoliinimaailma ja törmäilypallot.
 
Sisäliikunnan parissa pääsee hikoilemaan myös Liikuntakeskus Hutungissa. Hutunkia luotsaava Jukka Poutiainen on aiemmalta ammatiltaan liikunnanopettaja, mikä näkyy muun muassa Hutungin monipuolisessa lajivalikoimassa. Testattavana on parikymmentä eri lajia hohtominigolfista keilailuun.
 
”Kannustamme liikkumiseen tuomalla Hutunkiin uusia lajeja, joiden aloituskynnys on matala. Esimerkiksi padel on laji, jota kenen tahansa on helppo lähteä kokeilemaan”, Poutiainen kertoo.
 
Aktiiviseen lomaan mahtuu liikunnan ohella tietysti paljon muutakin.
 
”Monipuolisen liikuntatarjonnan lisäksi lapsiperheet voivat kokea Jyväskylän seudulla myös innostavia kulttuurielämyksiä. Lapsille on tarjolla esimerkiksi laadukasta teatteria ja konsertteja. Meillä on myös mielenkiintoisia museoita, joissa lapset pääsevät itse tekemään ja kokemaan”, muistuttaa Masalin.
 
MAINOS: Visit Jyväskylä
Lue lisää