Metsä

Amerikkalaisten ostotarjous ei kelvannut Powerflutelle

Metsä 21.12.2015

Savon Sellun omistaja torjui sijoitusyhtiö Madison Dearborn Partnersin lähentelyn.


Savon Sellun omistajalle Powerflutelle ei kelvannut amerikkalaisen sijoitusyhtiön Madison Dearborn Partnersin tekemä ostotarjous, jonka Powerflute julkisti 10. joulukuuta.

Powerflute kertoo verkkosivuillaan lopettaneensa keskustelut amerikkalaisyhtiön kanssa.

Powerfluten hallitus teki ratkaisun yhtiön johdon selvitysten perusteella. Neuvotteluja käytiin myös Powerfluten pääomistajien kanssa.

Powerfluten pääomistajia ovat irlantilainen sijoittaja Dermot F. Smurfit ja Bacchantes-yhtiö. Smurfit on Powerfluten hallituksen puheenjohtaja.

Powerfluten liikevaihto oli viime vuonna 150 miljoonaa euroa ja liiketulos 14,9 miljoonaa euroa. Siten yhtiö on hyvin kannattava.

Pakkauksiin käytettävää aallotuskartonkia Kuopiossa valmistavan Savon Sellun lisäksi Powerflute omistaa hylsyjä ja hylsykartonkeja valmistavan Corenson, jonka Powerflute osti viime vuonna Stora Ensolta.

Madison Dearborn Partners tarjosi 0,79 puntaa jokaisesta pääomistajien osakkeesta sekä kuusi 0,06 puntaa ehdollisena kauppahintana, joka riippui Powerfluten tulevasta tuloskehityksestä.

Lisäksi amerikkalaisyhtiö tarjosi 0,90 puntaa jokaisesta Powerfluten osakkeesta, jota pääomistajat eivät omista. Yhtiöllä on yhteensä 290 miljoonaa osaketta.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT