Metsä

Metsäasiantuntija-palkinto Veikko Iittaiselle: "Tärkeintä on saada metsänomistaja aktivoitumaan ja tekemään päätöksiä"

Metsä 25.10.2017

Metsään.fi-palvelun isä Veikko Iittainen otti tänään vastaan metsäasiantuntija-palkinnon Meton liittokokouksessa.


Kalle Keskinen
Metsätalousinsinööri Veikko Iittainen palkittiin joka neljäs vuosi jaettavalla metsäasiantuntija-palkinnolla. Hän on ollut vahvasti mukana muun muassa metsään.fi:n ja metsänomistajien asiakaskokemuksen kehittämisessä.

Metsäkeskuksen metsänomistajien palvelupäällikkö Veikko Iittainen palkittiin metsäasiantuntija-palkinnolla keskiviikkona järjestetyssä Metsäalan Asiantuntijat (Meto) ry:n liittokokouksessa.

Palkinto on Meton jakama tunnustus esimerkilliselle metsäammattilaiselle, joka nostattaa koko ammattikunnan imagoa. Palkinto jaetaan joka neljäs vuosi.

Padasjoelta kotoisin oleva metsätalousinsinööri on toiminut urallaan monenlaisissa metsäalan työtehtävissä, kuten metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtajana ja erilaisissa järjestötehtävissä.

Metsään.fi:n isänä pidetty Iittainen halusi Metsäkeskuksen keräämän metsävaratiedon helposti saatavilla olevaan muotoon, jotta metsänomistajien ja muiden toimijoiden välinen tiedonjako helpottuisi.

"Välillä meinasi usko loppua, mutta tänä vuonna palvelun käyttäjämäärä on noussut merkittävästi", hän iloitsee.

Iittaisen mukaan metsään.fi:n tarjoama tieto lisääntyy jatkuvasti, ja lisäksi tavoitteena on jatkossa vahvistaa integraatiota muiden sivustojen ja palveluiden kanssa.

"Olemme vastanneet metsänomistajien toiveisiin, ja marraskuussa palveluun kirjautuva käyttäjä voi täyttää ensin tavoitekyselyn."

Kyselyssä metsänomistaja arvioi kuuden eri metsään liittyvän kategorian tärkeyttä itselleen.

"Metsänomistajan tavoitteet ovat näkyvillä myös toimijoille, jolloin heidän erilaiset palvelutarpeet tulevat huomioitua paremmin", Iittainen tarkentaa.

"Tärkeintä on saada metsänomistaja aktivoitumaan ja tekemään päätöksiä. Olipa se sitten hakkuu tai suojelu."

Aiheeseen liittyvät artikkelit