Metsä

Kaidi odottaa EU:n linjausta uusiutuvasta energiasta ennen investointipäätöstä

Metsä 15.12.2017

Toimitusjohtaja Carl Haglund toivoo, että lulucf-tulos on merkki paremmasta myös uusiutuvan energian osalta.


Jaana Kankaanpää
"Kun red II:n sisältö on selvillä, voimme analysoida, miten polttoainemarkkinat asettuvat Euroopassa ja mitä se tarkoittaa Kaidin investoinnin kannalta", toimitusjohtaja Carl Haglund kertoo Kaidin aikataulusta.

Kemiin biojalostamoa suunnittelevan kiinalaisen Kaidin tytäryhtiön Kaidi Finlandin toimitusjohtaja Carl Haglund on tyytyväinen EU:n torstaina tekemään päätökseen metsien käytöstä ja hiilinieluista eli niin sanottuun lulucf-metsälakiin.

"Kiitos kuuluu suomalaisille päättäjille, jotka ovat tehneet hartiavoimin töitä positiivisen lopputuloksen aikaansaamiseksi", Haglund toteaa.

Kaidin Kemiin suunnitteleman biojalostamoinvestoinnin kannalta huomattavan paljon lulucf:ää ratkaisevampaa on Haglundin mukaan kuitenkin vuosia 2021–2030 koskeva uusiutuvan energian direktiivin (red II) lopullinen sisältö.

"Toivomme, että lulucf-neuvottelutulos on merkki siitä, että myös red II:n osalta on mahdollista saada aikaan positiivinen lopputulos."

Kaidi pysäytti biojalostamon maanrakennustyöt viime kesänä Kemissä, kun red II:n valmistelusta alkoi kuulua hankkeen kannalta huolestuttavia tietoja.

"Kun red II:n sisältö on selvillä, voimme analysoida, miten polttoainemarkkinat asettuvat Euroopassa ja mitä se tarkoittaa Kaidin investoinnin kannalta", Haglund kertoo Kaidin aikataulusta.

Biojalostamo tuottaisi Kemissä 225 miljoonaa litraa biodieseliä ja -bensiiniä. Puuta se käyttäisi vuodessa 2,8 miljoonaa kuutiometriä.

Investoinnin arvioidaan maksavan noin 900 miljoonaa euroa.

Uusia työpaikkoja suoraan biojalostamoon syntyisi noin 150. Hankintaketju työllistäisi lisäksi satoja ihmisiä.

Rakentamiseen tarvittaisiin noin 4 000 henkilötyövuotta.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT