Metsä

Itä-Savo: Naiset suivaantuivat UPM:n hakkuista – päättivät hankkia rahat kuukkelimetsään huiveilla

Metsä 28.12.2017

Naisten tavoitteena on kerätä huiveja myymällä 4 000 euroa.


Naiset päättivät neuloa sata villahuivia. Näistä villahuiveista saatavilla tuotoilla on tarkoitus hankkia suojelumetsää kuukkeleita varten.

Itä-Savo kertoo kahdesta naisesta, jotka suivaantuivat metsäyhtiö UPM:n hakkuista niin paljon, että he aikovat nyt hankkia rahat kuukkelimetsään neulomalla huiveja.

Naiset päättivät neuloa sata villahuivia. Näistä villahuiveista saatavilla tuotoilla on tarkoitus hankkia suojelumetsää kuukkeleita varten.

Hankkeessa mukana oleva Marja Putus kertoo Itä-Savon haastattelussa, että naisten tavoitteena on kerätä huiveilla 4 000 euroa. Tuo summa riittää Putuksen arvion mukaan 8 000 neliömetrin alueeseen kuukkelimetsää. Kuukkelimetsä on tarkoitus hankkia Luonnonperintösäätiön kautta. Säätiö onkin Putuksen mukaan jo hankkinut Kymenlaaksosta alueen joka soveltuu kuukkeleille.

Lahjoituksia metsää varten kerätään niin kauan, kunnes ostokulut on katettu. Itä-Savon jutussa kerrotaan, että tähän mennessä kuukkelihuiveja on myyty 60 kappaletta.

Itä-Savo: Suru ja sapetus muuttuivat kuukkelihuiveiksi —Tiina Pulkkinen ja Marja Putus suivaantuivat UPM:n hakkuista ja neuloivat sata huivia, joiden tuotolla ostetaan kuukkelimetsää

Lue lisää:

UPM lupaa koulutusta hakkuusekaannusten välttämiseksi: "Tieto ei ole tavoittanut kaikkia asianosaisia"

UPM pahoittelee virkistysalueen hakkaamista: "Inhimillinen erehdys" – Mikkeli teki poliisikantelun

Yle: UPM tuhosi elokuvan kuvauspaikan Ruokolahdella – luontojärjestöt harmittelevat

Aiheeseen liittyvät artikkelit